Jorden rundt

verdenscruise 2024

7. januar, 2024
101 netter

Naturparadis og unike kulturelle kontraster

Stikkord: Historiske skatter og eksotiske kulturer

Kontrastene er imponerende. Fra romfart i Florida til isolerte stammesamfunn på Ny Guinea. Øyhopping på Hawaii. Strandparadis i Stillehavet og regnskog i Costa Rica. Cruise gjennom både Panamakanalen og Suezkanalen. Små landsbyer og store verdensmetropoler. Overdådig luksus i Dubai og antikkens kulturelle skatter i Jordan.
 
Dette cruiset er en skattekiste av opplevelser.

Syv millioner mennesker, 850 språk og 600 stammer! Ny Guinea er en av de mange eksotiske perlene på reiseruten. Se videosnutt.

Start video

Verdenscruise 2024

cruiseinfo

 

 • Avreise 7. januar 2024 | Cruisenr S2402
 • Antall netter 101
 • Seiler fra Southampton
 • Skip Borealis
 • Pris fra 135 000,-* pr. person i dbl. lugar
  Kontakt oss for flere priser og lugarkategorier

  Pris inkluderer
  101 netters cruise, alle måltider, snacks, veil. skatter, havneavgifter og underholdning om bord

  *med forbehold om pris- og valutaendringer

  Dette er spesialpriser (Saver fares) og spesielle betingelser gjelder.

 • Man får oppgitt lugartype, men ikke lugarnummer. Dette blir bekreftet på billetten.
 • Bordsetning kan forhåndsbestilles mot et gebyr.
 • Cruiset må betales i sin helhet ved bestilling.
 • Oceans Cruise Club rabatter kan ikke kombineres med Saver fares.
 • Saver fares kan ikke overføres til et annet cruise eller refunderes.
KLIKK HER og se vår elektroniske SmartINFO flyer med info, bildegallerier og flotte videoer.
Du kan også laste ned en to-siders flyer med reiserute for dette cruiset.

Anløpshavner og reiserute

Velkommen om bord.  Kikk deg rundt og bli kjent med skipet. Cruiset starter med fem behagelige døgn til sjøs.
Det strategisk plasserte Royal Dockyard fra 1800-tallet ligger i Sandys Parish, på West End av Bermuda, og var en britisk Royal Navy høyborg i over 150 år, og er nå hjemsted for en bred samling av British Navy og andre maritime gjenstander. Området er kjent for sine butikker

Charleston, South Carolinas eldste og nest største by, er sjarmerende og vakker med utpreget sørstats-sjarme. Byen ble grunnlagt i 1670 og er en drøm for alle som er interessert i historie.

Ikke kom her og kom her!

Charleston kan skryte av langt mer enn idylliske gater og vakker arkitektur.

 • Golf. Her finner man USAs eldste golfklubb som ble grunnlagt i 1787, bare 17 år etter at 18-hulls banen ble anlagt i St. Andrews i Skottland.
 • Kunnskap og underholdning. Charleston har USAs eldste kommunale/offentlige høyskole (grunnlagt i 1724) og USAs eldste museum (grunnlagt i 1755).
 • Brosystem. Arthur Ravenel Jr. Bridge over Cooper River er den eldste skråkabelbroen i USA

  Forts. på neste dag

I motsetning til mange amerikanske byer domineres ikke Charleston av skyskrapere og ruvende kontorbygninger. Her finner man vakre kirker og historiske bygninger som bl.a. Dock Street Theatre. Gå på oppdagelsesferd og kikk innom noen av de mange små museene eller bli med på omvisning i USS Yorktown.

Fra borgerkrig til vakre hager
The Battery er et ‘must’. Dette historiske området – også kjent som White Point Gardens – er en av Charlestons viktigste historiske attraksjoner. Fortet fra borgerkrigen er omgjort til vakre hager med store eiketrær og historiske monumenter og store minnesteder.

Port Canaveral ligger på Amerikas «Space Coast» og er en av verdens største havner. Her finner man også enorme nasjonalparker og to verdensberømte romsenter – Kennedy Space Center og Cape Canaveral Air Force Station.

Out in space
Et besøk på the Kennedy Space Center vil bli husket! Her kan man utforske flere imponerende utstillinger og interaktive installasjoner, bl.a. Gallery of Space Flight-utstillingen med Lunar Rovers, romdrakter og mye mer. I Rocket Garden kan du gå om bord på en kopi av romfergen, og Shuttle Launch Experience-turen gir deg mulighet til å se og føle hvordan det er å bli skutt ut i verdensrommet om bord på Atlantis.

…og tilbake til naturens mangfold
Ulumay Wildlife Sanctuary på Merrit Island, er en 436 mål naturpark med hundrevis av fuglearter, planter og eksotisk dyreliv. Den uberørte lagunen er dedikert konservering av natur og dyreliv. Denne unike opplevelsen står i sterk kontrast til teknikkens- og fysikkens verden i romsentrene.

Canaveral National Seashore. Denne 38 km lange kyststrekningen omfatter vakre og uberørte strender som er hjem for over 1000 plantearter og over 300 fuglearter. Imponerende.

Subtropiske klima, hvite strender, sjarmerende gater og kanaler, energiske bydeler – og med the Everglades like rundt hjørnet, Ft. Lauderdale er Florida på sitt mest behagelige. 

I korte trekk
Så snart man rusler bort fra havnen og inn i byen kan man utforske spennende bydeler som gir et interessant innblikk i lokal kunst, kultur og livsstil. Få også med deg Las Olas Boulevard, en perle med butikker, gallerier, restauranter og museer. Nå skal man ikke stirre på noen, men det kan jo være fristende med et besøk i Millionaire’s Row. Husene og yachtene som ligger her tilhører en egen prisklasse…

Litt artig info

 • Ft. Lauderdale har over 450 km med kanaler og omtales derfor som Venice of America
 • Det første navnet på Fort Lauderdale var *Little River Settlement’
 • Ft. Lauderdale har fa,ktisk hatt sne. Det skjedde 19. januar, 1977. Det skal sies at den smeltet meget raskt
 • Og for deg med paranormale interesser… Ft. Lauderdale ligger på den vestlige tuppen av Berumda Triangelet
 • Seks av Ft. Lauderdales strender er Blue Wave Certified som betyr at de innfrir strenge krev til renhet og bærekraft

Key West er den sørligste byen på det kontinentale USA, on den største av øyene som utgjør the Florida Keys i den vestlige delen av det Karibiske hav.

Til tross for stor popularitet, er dette en intime og hyggelig liten by. Her finner man overraskende mange museer, bl.a. hjemmet til en av Key Wests mest kjente innbyggere, Ernest Hemingway- Et annet berømt hjem er Det lille hvite hus, hvor president Harry S. Truman tilbrakte vintre i løpet av sin embetsperiode.

Noen lokale attraksjoner

 • Akvariet Key West Aquarium har vært åpent for publikum siden 1946. Her kan man oppleve det marine livet rundt Florida Keys.
 • Butterfly and Nature Conservatory er en hyggelig liten sommerfuglfarm
 • Key West Cemetery. Denne kirkegården er meget unikt. Steingrunnen gjorde det umulig de tidlige bosetteren å grave graver og steinkistene ble derfor stablet oppå hverandre. Det som kanskje er enda mer spesielt er inskripsjonene på gravstøttene. Her har det vært en tradisjon med det utradisjonelle. F.eks. på gravstøtten til den lokale hypokonderen B.P. “Pearl” Roberts hvor det står «I told you I was sick».

Panamakanalen, en av verdens største ingeniørbragder, strekker seg ca. 77 km fra Panama City på Stillehavskysten til Colón ved Atlanterhavet.

I løpet av den åtte timer lange transitten gjennom kanalen, kan du slappe av på dekk og beundre en unik kombinasjonen av uberørt natur og imponerende ingeniørkunst.

Panamakanalen blir ofte blitt omtalt som «verdens åttende underverk», og ikke uten grunn. I løpet av turen passerer skipet gjennom tre sluser, og blir hevet og senket mer enn 50 meter. Man seiler også gjennom den 34 km lange Gatun Lake som i sin tid var verdens største kunstige innsjø. Innsjøen er omkranset av frodig og uberørt regnskog med en imponerende bredde av dyr og planter.  

Et cruise gjennom Panamakanalen er en helt unik cruiseopplevelse og regnes som et absolutt «must».

Costa Ricas sørligste havneby, Golfito, ligger ved bredden av innløpet til El Golfito utenfor Stillehavsbukten i Dulce. Dette er et fantastisk vakkert område med skogkledde åser, frodige daler og et rikt  dyreliv. I området rundt Golfito finner man også økoparker, botaniske hager og dyrereservater.
Puerto Caldera ligger utenfor Nicoya-bukten i Costa Rica. Her finner man bl.a. Carara nasjonalpark, et biologisk reservat beliggende mellom de tørre skogene i nord og de frodige, tropiske regnskogene i sør. Her lever det et spennende mangfold av dyrearter, bl.a. de sjeldne Scarlet Macaws . Dette er bare et av Costa Ricas mange vernede naturområder. Landet har 27 nasjonalparker, 58 dyrereservater, 32 vernede naturområder og 19 biologiske reservater.

Denne perlen på Mexicos Stillehavskyst er en vakker by omkranset av Sierra Madre del Sur-fjellene. Byen er fortsatt et yndet reisemål for kresne turister med sine eksklusive forretninger, hyggelige små restauranter og de ikoniske klippe-stuperne.

Mexicos riviera
Selv om Acapulco ikke fortoner seg like glitrende og glamorøs som da Judy Garland, Elvis Presley og Frank Sinatra frekventerte byen, er den fortsatt like energisk og bobler over av liv 24 timer i døgnet. Deilige strender og en utpreget middelhavsatmosfære sørger for at turistene fortsatt strømmer til Mexicos riviera,

Mer enn strender og natteliv
Acapulco var opprinnelig havn for spanske handelsflåter som seilte mellom Mexico og Asia, noe som fortsatt gir byen et sjarmerende pre. Her ka man hygge seg på romantiske restauranter langs klippene, ta en runde golf på en av de klassiske golfbaner og utforske universitetets imponerende botaniske hage. En tur til gamlebyens skyggefulle zócalo (torg), og det godt bevarte San Diego Fort er midt i blinken for deg med interesse for historie.

En metropol i Stillehavet
I tillegg til å være et naturparadis, er Hawaii et kosmopolitisk sentrum. Hovedstaden Honolulu med skyskrapere og moderne arkitektur står kanskje i kontrast med den paradisiske auraen som omgir øygruppen. Honolulu er på mange måter en moderne amerikansk by. ‘Bystranden’ Waikiki beach er verdensberømt – og populær, men man skal ikke reise langt før man kan slappe av på deilige, bortgjemte strender og gå på oppdagelsesferd i Oahus spektakulære natur med vulkaner, fossefall og frodige skoger.

I selve Honolulu venter en imponerende bredde av inntrykk og opplevelser. Vi nevner;

 • Opplev fascinerende Chinatown
 • Gå i fotsporene til hvalfangere og immigranthandlere fra 1800-tallet
 • Få med deg landemerker som Aloha Tower og imponerende bygninger fra viktoriansk tid
 • Slå av en prat med lokalbefolkningen på verdens største utendørs kjøpesenter
 • Besøk Pearl Harbor Memorial

Historie, lokale tradisjoner, idylliske bydeler og moderne impulser… vakre Lahaina ligger på Mauis pittoreske vestkyst og representerer mye av det mange forbinder med Hawaii. Lahaina var i sin tid Hawaiis hovedstad og et viktig knutepunkt under hvalfangstboomen på 1800-tallet.

Vandring gjennom fortiden
Hele 55 mål av Laihaina er definert som historiske distrikter og i «Old Lahina» er det som å rusle rett inn i fortiden. Det er lett å utforske byen til fots. Ta en tur til livlige Front Streets – en drøm for alle med sans for unik shopping. Hvis du er spesielt interessert i historie, kan du kikke innom US Seamen’s Hospital og Hale Paahao (Lahaina fengsel).

En smak av Hawaii
Få med deg noen lokale opplevelser. Smak på lokale frukt og grønsaker, få med deg tradisjonell dans og musikk på en luau ved sjøen; opplev en av de to vulkanene enten med bil eller til fots – eller unn deg noen døsige timer på en av de idylliske strendene

Noen interessante fakta…

 • Lahaina het tidligere Lele som betyr ‘nådeløs sol’
 • Lahaina var hovedstad i kongeriket Hawaii fra 1820 til 1945
 • Banyan treet i Lahaina er et av de største i USA
 • Old Lahaina lighthouse fra ca 1840 var det første fyrtårnet som ble bygget på Hawaii
 • Det buddhistiske Jodo-tempelet har den største Buddha statuen utenfor Asia
Hilo er hovedstaden på Big Island og inngangsporten til noe av det mest spektakulære landskapet på Hawaii – Volcanoes National Park. Her kan man oppleve en magisk kombinasjon av lavastrømmer, idylliske fossefall og frodig regnskog.
Raiatea, «Himmelen langt borte», er en del av Fransk Polynesia. Det paradisiske tilnavnet er meget treffende. På denne vakre øya kan man oppleve frodig jungel, laguner med krystallklart vann, korallrev, vulkanske fjell og berømte Mount Olympus hvor den sjeldne Tiare Apetati-blomsten vokser. Øya antas å være Polynesias vugge og mange valfarter hit for å gå i forsporene til sine forfedre.
Papeete på Tahiti er hovedstaden i Fransk Polynesia, en øygruppe i det sørlige Stillehavet. Bare navnet får en til å tenke på Gauguins fargerike malerier av palmer, gylne strender og blått hav. Tahiti representerer Stillehavsparadiset og du vil neppe bli skuffet så snart du begynner kikke deg rundt.
På sightseeing i paradis
Det er litt av hvert å kikke på i den livlige hovedstaden Papeete. Her finner man bl.a. verdens eneste perlemuseum som forteller om historien og mytologien knyttet til perler. Byens fine arkitektur omfatter en rekke interessante religiøse bygninger, bl.a. Notre Dame-katedralen fra 1800-tallet med rødt spir. Om kvelden fylles Place Vai’ete ved havnen med mobile gatekjøkken (roulotter) som serverer utsøkte lokale retter. Om dagen besøker man det store markedet Le Marché de Papeete. Le Marché ligger i sentrum av byen med massevis av boder som selger det meste; Frukt og grønnsaker, oljer og duftsåper, syltetøy og pickles, klær, hatter, vesker og skjellkjeder. Og naturen…? Unn deg noen timer i paradis.
Bora Bora er en del av de vakreste øygruppene i verden og er selve symbolet på paradis; Hvite sandstrender omkranset av kokospalmer og et glitrende hav som bugner av fargerike fisker og koraller. De sovende vulkanene Mount Pahia og Mount Otemanu er omgitt av en vakker lagune og bungalower med stråtak som er bygget på påler – en arkitetonisk særegenhet som kjennertegner bebyggelsen på the Society Islands.

Den internasjonale datolinjen ble etablert på 1880-tallet og skiller den ene kalenderdagen fra den andre. Datolinjen løper fra Nordpolen til Sydpolen og passerer gjennom Stillehavet langs den 180° lengdegrad. Dette er nøyaktig halvveis rundt kloden fra Greenwich i London. Dette universelle systemet for beregning av tid følger jorden bevegelser rundt solen slik at når du reiser vestover «mister» du en dag og når du reiser østover «vinner» du en dag.

Auckland ble grunnlagt i 1840 av britiske nybyggere og anlagt på et Maori-område. Dette er en meget kosmopolitisk by med en stor polynesisk befolkning. The City of Sails er en moderne og hyggelig metropol som ligger på på New Zealands nordøy.

Stor selvtillit
I tillegg til å by på fantastisk utsikt over Viaduct Harbour med store yachter, livlige kafeer og lekre barer, representerer det ikoniske Sky Tower velstand og selvtillit. Auckland har faktisk flere båter pr. hode enn noen annen by i verden.

Les forts. på neste dag

Naturlig skjønnhet
Havnen er omgitt av fantastisk natur som er perfekt å utforske til fots. Auckland Domain, byens eldste park, ligger ved en utdødd vulkan. Her kan man besøke de flotte vinterhagene, The Domain Wintergardens. Tett regnskog, svarte sandstrender og vakre bukter danner en vakker ramme rundt denne spennende byen. TIPS: Besøk Mission Bay Beach som ligger i nærheten av sentrum. Dette området har en flott strandpromenade.
Med sine glitrende høyblokker og et herlig bryggeområde full av fristende butikker og restauranter, er denne moderne metropolen en fryd å utforske.
Picton ligger i hjertet av New Zealands Marlborough-region, og er bindeleddet mellom nord- og sørøyene. Fredelige Picton ligger i Shakespeare Bay omgitt av vakre skogkledde åser og krystallklart vann. I Marlborough Sounds kan man oppleve delfiner, spekkhoggere, knølhvaler, pingviner og forskjellige sjøfuglarter. Ikke langt unna finner man den berømte vinregionen Marlborough som er kjent for sin karakteristiske Sauvignon Blanc.
Dusky Sound ligger ved  Fiordland nasjonalpark og er en av de største og mest avsidesliggende fjordene i New Zealand. Fjorden fikk sitt navn av kaptein Cook da han seilte gjennom fjorden i 1770 ved solnedgangen.
Fjorden er nesten 25 miles lang og ca. 5 miles på det bredeste. Her opplever man avsidesliggende villmark med bratte skogkledde fjell, flokker av eksotiske fugler og seler som leker i det krystallklare vannet.
Doubtful Sound ligger sørvest på New Zealand og er den dypeste av de 14 fjordene i Fiordland. Den måler 25 miles fra innerst i fjorden til Tasmanhavet, og er tre ganger lengre og 10 ganger større enn Milford Sound.
Doubtful Sound er hjemsted for en rekke sjeldne dyreater, bl.a. pingviner, seler og Bottlenose Dolphins.
Fjorden Milford Sound sørvest på New Zealand, dekker 15 kvadratkilometer og strekker seg gjennom landskap brusende fossefall, ruvende fjelltopper og frodige regnskoger som er hjem for en rekke eksotiske dyrearter. Rudyard Kipling har beskrevet dette området som et av verdens underverker.

Sydney, Australia er en av verdens mest spennende byer som ses. Byen er hjem til den berømte Harbour Bridge og Sydney Opera House – to av verdens mest ikoniske bybilder. Hovedstaden i New South Wales har en visuell wow-faktor som de fleste andre byer bare kan drømme om.

Lokal og kosmopolitisk
Den robuste stillehavskysten som omgir byen gir Sydney et kosmopolitiske og tidløst preg. Dette er en metropol som er lett å bli forelsket i. Darling Harbour og Circular Quay Port er sentrum for alt som skjer på og ved vannet. Like i nærheten finner du den ærverdige Royal Botanic Garden. For deg med sans for høyder venter Sydney Towers utendørsplattform, en imponerende Skywalk med 360-graders utsikt over byen

Spenstig balanse
Sammenlignet med andre australske byer er Sydney frekk, glamorøs og uformell. Her finner man en spennende balanse mellom strandkulturen på Bondi Beach, lekre gourmetrestauranter og det pulserende nattelivet i Kings Cross og Oxford Street.

Les forts. på neste dag.

Kulturelle godbiter
Her kan man boltre seg i museer og minnesmerker.

 • The Australian Museum åpnet i 1857 for å vise frem koloniens naturrikdom.
 • Det moderne Museum of Sydney, som beskriver byens utvikling.
 • Anzac War Memorial i Hyde Park er et offentlig minnesmerke dedikert til etableringen av Australias væpnede styrker i første verdenskrig.

Den greske nyklassisistiske fasaden til NSW Art Gallery understreker kunstens fremtredende rolle i samfunnet. Her finner man også store internasjonale utstillinger og en unik permanent samling kunst fra urbefolkningen. Sydney er også en leder innen gastronomi. Det beste innen moderne australsk mat finner du på Circular Quay og The Rocks.

Newcastle ligger ved munningen av Hunter River i New South Wales, og er en spennende kystby med vakre strender, bratte klipper og dype grotter.
Byens arkitektoniske høydepunkter inkluderer Christ Church Cathedral fra 1800-tallet, som ble gjenoppbygd etter et jordskjelv i 1997. Et annet høydepunkt er The Civic Theatre, et av Australias grand old theater.
Ikke langt unna finner man Blackbutt Reserve, et 182 mål stor busklandskap med et frodig dyreliv.

Cairns er inngangsporten til Queenslands tropiske nord og kjent for sitt behagelige klima og avslappede atmosfære. I sin tid var byen populær blant gullgravere, men i dag er de besøkende på jakt etter noe enda mer verdifullt: Naturopplevelser og The Great Barrier Reef. Dette imponerende korallrevet er lett tilgjengelig med båt fra byen.

Ganske mye mer enn koraller…
Den to km lange Esplanade er en naturlig attraksjon. Her finner man kafeer, barer, piazzaer, historiske bygninger og badelagune. Tanks Art Center og Flecker Botanical Gardens ligger like i nærheten og er absolutt verd et besøk. Gå ikke glipp av Tjapukai Aboriginal Cultural Park hvor du kan lære mer om urbefolkningens historie gjennom musikk og dans.

En uforglemmelig togtur
Like utenfor Cairns ligger den vakre regnskogen Wet Tropics. Den beste måten å oppleve skogen på er å ta Kuranda Scenic Railway nordover fra byen. Turen går til landsbyen Kuranda og toget passerer over broer og gjennom tunneler i klippeveggen. Fra Kuranda kan du bli med på en 7,5 km lang gondoltur over regnskogen. Uforglemmelig!

«Been there, done that?» Selv den mest erfarne cruise-eventyrer kan glede seg til de spennende og autentiske opplevelsene som venter på Ny Guinea. Det er nesten som om man begir seg ut på jomfruelig grunn hvor få mennesker har vært før deg.

Liten øy, mange språk
Alotau ligger vakkert til i åssidene ved de nordlige breddene av Papua Ny-Guineas idylliske Milne Bay, Selvfølgelig kan man slappe av på deilige strender og beundre den frodige naturen, men her venter langt mer spennende opplevelser. Alotau-innfødte er svært stolte av Papua Ny Guineas arv og tradisjoner. Dette er kanskje grunnen til at det finnes 839 (!) språk på øya. Hvis man ikke er så heldig å få oppleve Alotau Cultural Festival – en ekstravaganza av stammemusikk, dans og sang – kan man få et inntrykk av det tradisjonelle livet ved å besøke  Alotaus travle marked.

Mudmen… litt skummelt
De fryktinngytende «Mudmen» kommer fra Asaro stammen på Goroka i den østlige delen av Papua. Man skulle tro at maskene tilhører et krigselskende folk, men det er faktisk det motsatte. Maskene ble i sin tid benyttet til å skremme bort fiender og dermed unngå krig. I dag er gjørmemaskene en viktig del av Asaroenes tradisjon.

Fra krigens dager…
Alotau i dag er avslappet og tilbakelent, men under den andre verdenskrig var Alotau en slagmark hvor det ble utkjempet blodige kamper mellom australske og japanske soldater. Det var her japanerne led sitt første avgjørende nederlag. Like utenfor Alotau står det australske krigsminnesmerket hvor man kan lese en detaljert beskrivelse av slaget ved Milne Bay.

Den indonesiske øya Komodo, er en kombinasjon av rustrøde vulkanske åser, savanner og og frodige grønne skoger. Den er også hjem til den berømte komododragen, en øgle som kan bli inntil tre meter lang. Komodo nasjonalpark dekker hele denne regionen og er hjemsted for mer enn 4000 drager.
Her finner man også havområder med vakre korallrev, mangrovesumper og et rikt marint liv med haier, delfiner, havskilpadder og hvaler.
Parken ble etablert for å beskytte den unike Komodo-dragen og det lokale økosystemet. Besøk på øya er strengt kontrollert og det tillates bare et begrenset antall organiserte turer.
Dette er noe så unikt som en travel skipshavn og en forsmak av paradis. I Celukan Bawang kombinerer man det historiske med moderne Bali og besøkende får dermed et spennende og helhetlig inntrykk av denne mytiske og eksotiske øya.
I havnen kan man oppleve flere hundre år gamle handelstradisjoner som forsatt eksisterer side om side med dagens moderne skipsfart. Her finner man  Bugis-skonnerter og historisk arkitektur, cruiseskip og skyskrapere.
Ikke langt fra den travle havnen finner vi de vakre synsinntrykkene som vi forbinder med Bali. 
Dra nordover og opplev de ekstiske svarte sandstrender, eller sørover og slapp av på krittvie strender. Dra innover i landet og opplev frodige, jungellandskap med eksotisk dyreliv, små landsbyer, vakre templer og lokal kultur.

Denne energiske bystaten ligger på spissen av den malaysiske halvøya. Her finner man en unik blanding av øst og vest, nytt og gammelt, intimt og internasjonal – og verdens mest effektive offentlige transportsystem. Singapore er usedvanlig frodig og er blitt omtalt som et globalt finanssentrum beliggende i en hage.

Løse tenner
Cricketbanen Padang fra 1830-tallet er byens koloniale sentrum. Banen er flankert av storslåtte moderne bygninger og historiske skatter som Buddha Tooth Relic Temple i rødt og gull fra 1800-tallet. Det sies at templet vokter over en av Buddhas tenner.

Med fokus på det grønne og levende
De grå betongbygningene som tidligere dominerte byen er i ferd med å bli erstattet av «grønne skyskrapere», som ser mer ut som levende økosystemer enn kontorbygg. Beveger du deg litt utenfor sentrum vil finne turstier, gangbroer i tretoppene, et imponerende dyreliv og byens grønne juvel, Singapores botaniske hage, som står på UNESCOs verdensarvliste.

En by for alle smakssanser
Singapore er et sted hvor smaksløkene virkelig kan boltre seg. Her tar man maten på alvor. På gatemarkeder selges det et spennende utvalg av smakfulle retter – og man står gjerne i kø for å kjøpe favorittretten. Singapore har selvfølgelig også mange eksklusive restauranter. Stikk innom det historiske Raffles Hotel og slapp av med en Singapore Sling.

Variert og spennende
Sjøfarere fra hele verden besøkte Singapore og dette tiltrakk seg kjøpmenn fra mange land. I 1911 besto Singapores befolkning av 48 raser som snakket 54 språk. I dag er det malayisk som er det offisielle språket.

Den regnskogkledde, fjellrike øya Phuket i Andamanhavet, har noen av Thailands vakreste strender. Men dette er ikke bare en døsig destinasjon. I hovedstaden Phuket Town kan du oppleve livlige markeder, kultur og fantastisk mat.

Vakker natur
Phuket, Thailands største øy, er forbundet med fastlandet via to korte broer. Øya har fantastiske hvite strender omkranset av duvende palmer og små gresshytter. Langs kysten kneiser høye kalksteinsfjell opp av havet og venter på å bli utforsket. Phuket er et sted hvor man virkelig kan slappe av og ta en avbrekk fra verden.

…og litt kultur
I Thalang nasjonalmuseum i Phuket by kan du se en fascinerende utstillinger om øyas urbefolkning. Phuket har flere hinduistiske og buddhistiske templer som du kan besøke, blant annet det berømte Wat Chalong-tempelet. Gå ikke glipp av den den 45 meter høye Buddha statuen på Nakkerd Hills, nordvest for Chalong Circle.

Lisenced to thrill…
James Bond Island er kjent for de fleste. Dette er en av stedene hvor The Man With the Golden Gun ble filmet med Rodger More i 1974. Men visste du at Tomorrow Never Dies med Pierce Brosman filmet flere scener på Phang Nga Bay i 1997?

Kochi ligger på sørvestkysten av Kerala, og er berømt for eksport av krydder. Denne eksporten har eksistert i 5000 år,  opprinnelig via Silkeveien,  og deretter til sjøs. Handelen var dominert av portugiserne, britene og nederlenderne, noe som har satt sitt preg på området.
Sort pepper og kardemomme regnes som de beste på Keralas kryddermarkeder.
The backwaters i Kerala er et idyllisk og frodig område med innsjøer, kanaler og laguner, og et imponerende dyreliv.
Mormugão ligger sør i Goa. Byen har en imponerende havn og er er den ledende eksportøren av jernmalm i India.
Portugiserne var blant de første europeerne som gikk inn i India. De styrte delstaten Goa i 450 år fra 1498. Dette har satt sitt preg på mye av arkitekturen. 
Det hevdes at Goa er den eneste staten i India med hus bygget på 1700-tallet som fortsatt eies av etterkommerne til de opprinnelige eierne.
Mumbai, tidligere Bombay, ligger på Indias vestkyst. Den ikoniske og berømte steinbuen Gateway of India ønsker sjøfarere og andre besøkende velkommen.  havnen.
Mumbai er en travel by med en spennende miks av gotisk, viktoriansk, art deco og moderne arkitektur. Den anerkjente Gateway to India er bygget i en indo-saracenisk stil og ble fullført i 1924. Monumentet ble bygget for å markere kong George V besøk i Bombai.
En liten kuriositet. Mumbai har en meget spesiell matleveringstjeneste.  Hjemmelagde matbokser – dabbas – blir levert til arbeidere av Dabbawalas (bud, iført tradisjonelle hvite drakter og Ghandi Caps) som krysser den travle byen mange ganger i løpet av dagen.

Sør på den arabiske halvøy ligger den ultramoderne Dubai hvor rikdom og arkitektur overgår ens villeste fantasier. Dette er et relativt nytt reisemål som har tiltrukket seg besøkende på grunn av de imponerende kontrastene – og selvfølgelig, eksklusiv Her eksisterer moderne kjøpesenter, luksuriøse hotell og overdådige fornøyelsesparkene side om side med historisk kultur i Shindagha- og Bastakiya-distriktene.

En verden av kontraster
Opplev verdens høyeste bygning Burj Khalifa-tårnet og den kunstige øya Atlantis Palm Island eller ta en kjøretur gjennom den arabiske ørkenen og opplev sanddynene ved soloppgang – utrolig vakkert. Strendene strekker seg så langt øyet kan se, vannsport på Kite Beach og kulinariske herligheter i verdensklasse. Denne energiske byen sover ikke. Her er det noe å finne på døgnet rundt. Skulle du ha behov for å trekke pusten, kan du slappe av i den vakre i Al-Mamzar-parken.

Dubais mer autentiske side kan oppleves i de tradisjonelle soukene. Her selges det at fra krydder og lokale delikatesser til gull, sølv, edelstener. Gå ikke glipp av atmosfæren i gamle Dubai. Unn deg en smakebit av både nytt og gammelt.

De praktfulle fjordene i Musandam ligger nordvest for Muscat i Oman. Her møter fjellet det smaragdgrønne vannet i det som omtales som «Norge i Midtøsten». I hovedstaden Khasab kan man utforske Khasab-fortet og den gamle  Souken. Ikke langt unna finner man Jabal Hareem-toppen, det høyeste punktet i Musandam som er berømt for sine fossiler.

Muscat, Omans havnehovedstad, er en drøm for alle med sans for historie og tradisjoner. Dette er også en by for eventyrere med sans for Tusen og en natt. Her finner man en unik atmosfære som forsterkes av den unike beliggenheten omkranset av fjell, hav, ørken og laguner.

Fra antikkens verden til nåtiden
Dette er virkelig en unik destinasjon hvor man kan oppleve skatter fra antikkens verden, moderne arkitektur, fasjonable kjøpesentre, tradisjonsrike souker,,kongelige palasser, historiske fort og Al Jalali og Mirani som vokter over havnen.

Imponerende attraksjoner
Den vakre marmorkledde Sultan Qaboos Grand Mosque, med sin 50 meter høye kuppel, har plass til 20 000 mennesker. I denne moderne islamske bygningen finner man verdens nest største håndvevde teppe som tok fire år å veve. The Royal Opera House som åpnet i 2011, og det fantastiske nasjonalmuseet som åpnet seks år senere, byr på flere kulturelle høydepunkter som gir deg en spennende innføring i byens historie og personlighet.

En vandring gjennom flere tusen år 
Aqaba har vært bebodd siden 4000 år f.Kr. Den jordanske havnebyen ved Rødehavets Aqaba-bukt, er inngangen til den berømte steinbyen Petra. The Lost City of Petra er et imponerende arkeologiske område. Bygningene ble hugget ut av sandstein for over 2000 år siden, og er i dag definert som et av verdens syv underverker. Ruinene ble først oppdaget i 1812 av en sveitsisk oppdagelsesreisende.

…og en kulturell rusletur i byen
Havnen i Aqaba har vært strategisk viktig for handelsmenn i flere hundre år. Festningen ble bygget av korsfarerne og gjenreist av mamelukkene på 1500-tallet. Denne festningen er fortsatt et av byens viktigste landemerker. Aqaba arkeologiske museum huser gjenstander fra Rashidun, Umayyad, Abbasid og Fatimid. Her kan du også kikke på kunstskatter fra den gamle byen Aila.

Byen har en avslappet atmosfære og er et populært stoppested for besøkende som skal dykke og snorkle på Yamanieh-revet.

Kanalen krysser Isthmus of Suez som skiller Middelhavet fra Rødehavet. Suezkanalen er 101 miles lang og er en av verdens mest imponerende menneskeskapte vannveier. Kanalen åpnet i 1869 og er en av verdens travleste skipsruter.

Haifa, med sine parker, kirker og moskeer, sies å være en av de vakreste byene i Israel.

Bahai-hagene er et must
Sentrumet for Bahai religionen tiltrekker seg en halv million besøkende hvert år. Hagen er bygget over 19 terrasser og består bl.a. av den The Golden Shrine of the Bab med gylden kuppel, marmorerte vegger og ni sider som representerer de ni store verdensreligionene. Det hellige byggverket er omgitt av flere mindre bygninger. Dette er en av verdens mest spektakulære hager.

Noen interessante fakta om Haifa

 • 1. Detter er en meget mangfoldig by hvor jødiske, kristne, drusere, muslimer og bahaier lever side om side. Den årlige Holiday of the Holidays festival går av stabelen i desember og er en feiring av byens religiøse mangfold.
 • 2. Selv om det kanskje er å tøe strikken en smule, er Haifa toget verdens korteste jernbane, Taubanen som frakter passasjerene opp og ned langs åssiden er forbundet til spor på bakken og henger ikke i luften. Sånn sett er den teknisk sett en jernbane. Turen fra endested til endested tar bare 8 minutter.
 • 3. Cave of Elijah er et hellig sted for jøder, kristne, drusere og muslimer. Det sies at profeten Elijah søkte tilfllukt her mens han vandret i Carmels villmark.
 • 4. Haifa er en by med fotballentusiaster. Maccabi Haiifa er et av de mest berømte fotballagene i Israel og Sammy Ofe fotballstadion er et av de største og nyeste i landet.
 • 5. Hvert år avholdes den 10-dager lange Haifa filmfestival som er det største i hele Midtøsten
6. Tikotin-museet i Haifa er det eneste japanske museet i hele Midtøsten.
Limassol ligger på den sørlige kysten av Kypros, og berømt for sitt imponerende slott som er omgjort til  Kypros middelaldermuseum. Slottet ble bygget i 1193 av Guy de Lusignan, grunnlegger av Lusignan-dynastiet. Det ble  gjenreiset på 1800-tallet av de osmanske herskerne.
Ikke langt unna finner vi  Amathus-området, med ruinene av et Afrodite-tempel. Det lokale museet huser en spennende bredde av gjenstander fra denne tidsepoken.

Rhodos er, den største av de greske øyene i Dodekanesene. Her finner man vakre strender, skogkledde åser, krystallklart vann, fargerike fresker og gamle ruiner som kan spores tilbake til korstogene. Åtte måneders sommer er heller ikke å forakte.

I riddernes fotspor
I den sjarmerende gamlebyen på Rhodos kan du gå på oppdagelsesferd langs trange brosteinsbelagte gater som ble bygget under den bysantinske perioden. Hele gamlebyen er oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Å vandre gjennom gamlebyen er som å rusle gjennom historien. Ikke gå glipp av Stormesterpalasset, Rhodos arkeologiske museum og Afrodites tempel.

Akropolis
Lenger sør på øya ligger den vakre byen Lindos. Dette er en idyllisk perle med trange smug, hvitkalkede hus og det imponerende Akropolis som troner 116 meter over byen.

Murene fra 1500-tallet og den store havnen i Valletta har vært gjennom mange konflikter, noe den spennende arkiteturen bærer preg av. Romerne, grekere, korsfarere og briter har alle satt sitt preg på kirker og palasser.
Valletta har også flere interessante museer, bl.a. National War Museum og Casa Rocca Piccola-palasset.
På den nordlige delen av øya ligger den lille byen Mdina, hvor man finner det romerske gravkomplekset St. Pauls katakomber
Histotriske Cartagena ble opprinnelig bygget i 223 f.Kr. av karthagerne. Byen har vært gjennom mange turbulente perioder. Romertiden var byens storhetstid, og det finnes flere arkeologiske funn i byen.
Noe av det første som ble oppdaget var de romerske badene, tempelet Augusteum og det romerske teateret med plass til 6000 tilskuere.
Vi ankommer Southampton tidlig om morgenen. Takk for nå.

Informasjon om skipet

Borealis

 • Antall lugarer: 690
 • Kapasitet: 1360 passasjerer
 • Mannskap: 615
 • Lengde: 237
 • Bredde: 32
 • Første seiling: 1997
 
Fred. Olsens nye skip Borealis har fått sitt navn etter et tidligere skip fra 1948, lenge før de startet med cruise.

Navnet er også valgt ut ifra rederiets norske historie. Årlig anløper Fred. Olsen Cruise Lines norske havner både sommer og vinter. For mange av passasjerene er høydepunktet å oppleve nordlyset.

Det nye skipet har meget gode fasiliteter, samtidig som det er lite nok til å seile inn i mindre havner, hvor store skip ikke kan anløpe.

Flere episke cruise:

2024 | Fra England til Sydney

 • Avreise 7. januar 2024

 • Antall netter 51

 • Seiler fra Southampton

 • Skip Borealis

 • Cruisenummer S240304

2025 | Jorden rundt - verdenscruise

 • Avreise 6. januar 2025

 • Antall netter 106

 • Seiler fra Southampton

 • Skip Bolette

 • Cruisenummer T2502

2025 | På cruise gjennom Asia

 • Avreise 18. januar 2025

 • Antall netter 82

 • Seiler fra Southampton

 • Skip Balmoral

 • Cruisenummer  L2502

Kontakt oss

KLIKK OG RING
Telefon +47 22 34 11 11

KLIKK OG SKRIV E-POST
E-post cruise@fredolsen.no

KLIKK OG SEND KONTAKTSKJEMA
Benytt vårt kontaktskjema

Seilingrute

DayDateDayLocationCountry
Thurs23-Feb-2023

1

Southampton, EnglandUnited Kingdom
Fri24-Feb-2023

2

cruising At sea
Sat25-Feb-2023

3

cruising At sea
Sun26-Feb-2023

4

LisbonPortugal
Mon27-Feb-2023

5

cruising At sea
Tue28-Feb-2023

6

cruising At sea
Wed01-Mar-2023

7

Cruising Strait of MessinaItaly
Thu02-Mar-2023

8

BrindisiItaly
Fri03-Mar-2023

9

cruising At sea
Sat04-Mar-202310 cruising At sea
Sun05-Mar-202311Port SaidEgypt
Sun05-Mar-202311Suez Canal Transit SBEgypt
Mon06-Mar-202312Suez Canal Transit SBEgypt
Tue07-Mar-202313SafagaEgypt
Wed08-Mar-202314SafagaEgypt
Thu09-Mar-202315 cruising At sea
Fri10-Mar-202316 cruising At sea
Sat11-Mar-202317 cruising At sea
Sun12-Mar-202318 cruising At sea
Mon13-Mar-202319 cruising At sea
Tue14-Mar-202320Mumbai, MaharashtraIndia
Wed15-Mar-202321Mormugão, GoaIndia
Thu16-Mar-202322Kochi, KeralaIndia
Fri17-Mar-202323 cruising At sea
Sat18-Mar-202324 cruising At sea
Sun19-Mar-202325 cruising At sea
Mon20-Mar-202326 cruising At sea
Tue21-Mar-202327SingaporeSingapore
Wed22-Mar-202328 cruising At sea
Thu23-Mar-202329Nha TrangVietnam
Fri24-Mar-202330 cruising At sea
Sat25-Mar-202331Hong KongChina
Sun26-Mar-202332 cruising At sea
Mon27-Mar-202333 cruising At sea
Tue28-Mar-202334ShanghaiChina
Wed29-Mar-202335 cruising At sea
Thu30-Mar-202336Hakata, FukuokaJapan
Fri31-Mar-202337 cruising At sea
Sat01-Apr-202338OsakaJapan
Sun02-Apr-202339Nagoya, AichiJapan
Mon03-Apr-202340Yokohama (Tokyo)Japan
Tue04-Apr-202341 cruising At sea
Wed05-Apr-202342 cruising At sea
Thu06-Apr-202343 cruising At sea
Fri07-Apr-202344 cruising At sea
Fri07-Apr-202344Crossing Intern’l Date LineAt sea
Sat08-Apr-202345 cruising At sea
Sun09-Apr-202346 cruising At sea
Mon10-Apr-202347Honolulu, Oahu, HIUnited States of America
Tue11-Apr-202348Lahaina, Maui, HIUnited States of America
Wed12-Apr-202349Hilo, HIUnited States of America
Thu13-Apr-202350 cruising At sea
Fri14-Apr-202351 cruising At sea
Sat15-Apr-202352 cruising At sea
Sun16-Apr-202353 cruising At sea
Mon17-Apr-202354San Francisco, CAUnited States of America
Tue18-Apr-202355 cruising At sea
Wed19-Apr-202356San Diego, CAUnited States of America
Thu20-Apr-202357 cruising At sea
Fri21-Apr-202358 cruising At sea
Sat22-Apr-202359 cruising At sea
Sun23-Apr-202360Acapulco, GuerreroMexico
Mon24-Apr-202361 cruising At sea
Tue25-Apr-202362 cruising At sea
Wed26-Apr-202363Puerto CalderaCosta Rica
Thu27-Apr-202364 cruising At sea
Fri28-Apr-202365Panama Canal TransitPanama
Sat29-Apr-202366Cartagena de IndiasColombia
Sun30-Apr-202367Santa MartaColombia
Mon01-May-202368 cruising At sea
Tue02-May-202369Road Town, TortolaBritish Virgin Islands
Wed03-May-202370BasseterreSt Kitts and Nevis
Thu04-May-202371 cruising At sea
Fri05-May-202372 cruising At sea
Sat06-May-202373 cruising At sea
Sun07-May-202374 cruising At sea
Mon08-May-202375 cruising At sea
Tue09-May-202376Ponta Delgada, São Miguel, AzoresPortugal
Wed10-May-202377 cruising At sea
Thu11-May-202378 cruising At sea
Fri12-May-202379 cruising At sea
Sat13-May-202380Southampton, EnglandUnited Kingdom