Banner Japan bred Maiko,Geisha,Walking,On,A,Street,Of,Gion,In,Kyoto

Jorden rundt på 80 dager

Å reise Jorden rundt er en drøm for mange. Ofte inspirert av historien om den eksentriske engelskmannen Phileas Fogg, som inngår et veddemål om det er mulig å reise Jorden rundt på 80 dager. I 2023 er det 150 år siden den franske forfatteren Jules Verne skrev romanen ¨Jorden rundt på 80 dager¨. Dette markerer Fred. Olsen Cruise Lines med et cruise jorden rundt på 80 dager.

Seilingen går som i boken østover og skipet besøker flere av stedene fra romanen, som Brindisi, Suezkanalen, Mumbai (Bombay), Hongkong,  Yokohama, og San Francisco. I tillegg er cruiset innom blant annet vakre Kochi i India, Singapore, Nha Trang i Vietnam, Osaka i Japan, Honolulu og Lahaina i Hawaii, San Diego i California og Panamakanalen.

Verdenscruise er en spennende form for langtidsferie som gir deg en uforglemmelig opplevelse. Cruiset tar deg med til moderne metropoler, historiske byer, vakker natur og spektakulære severdigheter. Du vil oppleve et stort spekter av unike og eksotiske kulturer med berikende kulturopplevelser.

Fred. Olsen Cruise Lines har i mange år spesialisert seg på jorden rundt cruise. Seilingen på 80 dager gjennomføres med et av rederiets skip Borealis og hun vil besøke noen av verdens mest minneverdige destinasjoner.

«I see that it is by no means useless to travel, if a man wants to see something new.» ―  Jules Verne

S2305web

Prisen inkluderer:

Prisen inkluderer ikke:

Middelhavet, Suezkanalen og Rødehavet

Ferden starter i februar fra Southampton via Lisboa, Brindisi syd i Italia til Port Said ved munningen av Suezkanalen. Den 193 km lange kanalen mellom Middelhavet og Rødehavet åpnet i 1869. Da kanalen åpnet ble den et raskere alternativ til Silkeveien eller den lange seilasen rundt Kapp det gode håp. I 2015 fikk kanalen to løp. 

Fra den Egyptiske byen Safaga ved Rødehavet tilbys det flere spennende utflukter. I Kairo kan man besøk Giza pyramiden. På utflukten til Luxur kan man besøke Karnak tempelet og Kongenes dal der den britiske arkeologen Howard Carter oppdaget den berømte graven til Tutankhamun. I 2023 er det 100 år siden graven ble åpnet.  

Taj Mahal, India, Fred. Olsen Travel

India

I India er første havn storbyen Mumbai, også kjent som Bombay. Byen er den mest befolkningsrike byen i India, med ca 20 millioner innbyggere. I dag er byen kanskje mest kjent som hjembyen til filmindustrien Bollywood i tillegg til at den er sentrum for både handel og store finansinstitusjoner. Mumbai har et yrende gateliv og en mangfoldig kultur. Skipet anløper også Goa, kjent for sine vakre strender og nattliv.  Siste havnen  i India er Kochi i Kerala også kalt «Dronningen av det arabiske hav». Noen av høydepunktene verd et besøk er Fort Kochi der du ofte kan se fiskenettene byen er så kjent for og Paradesi synagogen fra 1568.

Det tilbys også en utflukt til Taj Mahal, et av de eksemplarer av islamsk byggekunst. Mausoleumet står på UNESCOs verdensarvliste. 

Singapore og Hongkong

Fra India går ferden til Singapore. Der kan du spasere langs den 2,2 km lange shopping gaten Orchid Road eller besøke en av Singapores mest kjente attraksjoner Garden by the Bay, med sine supertrær og Flower Dome.  

I Vietnam blir det mulighet til å nyte Nha Trangs vakre strender og krystallklare vann.

Så legges turen nordover til verdensmetropolen Hongkong med sine markeder og yrende liv. Om du går opp de 268 trappene kan du besøke det kjente landemerke Thian Tan Budda, en 34 meter høye Budda statue.

Banner Hong Kong
Japan

Kirsebærblomstring i Japan

Japan er et moderne land der tradisjonene fremdeles preger samfunnet. Kirsebærblomstringen er en av Japans årlige høytider og finner sted om våren. Skipet anløper fire havner i Japan.

Fra Hakata kan man besøke Fukuoka tempel distrikt med et av Japans eldste Zen og Shingon templer. Ved siden av Tokyo er Osaka en av Japans viktigste byer. Byen er kjent for å ha en avslappet atmosfære og noe av den beste maten i landet. Osaka-jo slottet fra 1583 ble gjenoppbygget i 1931 og er et imponerende bygg. Med over 2 millioner innbyggere er Nagoya Japans fjerde med befolkede by kjent for industri av biler, universiteter, museer og Shinto-helligdommer.

Fra Yokohama kan man besøke Tokyo, en av verdens mest spennende byer. Det bor over 13 millioner innbyggere i byen. Tokyo byr på historiske monumenter, unike museer og moderne arkitektur.  

Fra Japan går seilasen videre østover over datolinjen der vi vinner en dag. 

Hawaii og California

Vulkanøyene Hawaii ligger isolert i Stillehavet og er USAs “Aloha State”.  Øyene forbindes ofte med surfing, musikk, dans og blomsterkranser, men har myer mer å by på.

Hawaiis neste største øy Maui er kjent for sine strender og den 3000m høye vulkanen Haleakala. Honolulu er hovedstad på øygruppen Hawaii og kanskje mest kjent for den vakre stranden, Waikiki. Byen kan overaske noen da det også er en moderne by med skyskrapere. Vi anbefaler en utflukt til Pearl Harbour Memorial og Punchbowl National Cemetery. 

San Fransisco er kjent for sine bratte bakker, gamle trikker, vakre viktorianske hus og en by som stadig er i endring. Blunker du så kan du ha gått glipp av noe. Her kan du oppleve forskjellige nabolag med spennende arkitektur og  fargerik kultur.

Høydepunkter er selvfølgelig den ikoniske røde broen Golden Gate og parken med samme navn Golden Gate Park, Fishermans Wharf, Chinatown og det beryktede fengselet Alcatraz.

Syd i California ligger San Diego, den eldste byen i staten.  Byen har mange kjente attraksjoner som San Diego Zoo er hjem til over 3.700 dyr, Midway Aircraft Carrier Museum er en unik mulighet til å besøke et av USA største militærskip, SeaWorld eller spasere rundt i Seaport Village med sine butikker og restauranter. Dersom du heller ønsker å ta livet med ro, kan dere en nyte en dag på stranden eller nyte Bilbao Park.

Først lock Panama Canal, Panama

Panamakanalen

I 1914 sto Panamakanalen ferdig etter mange forsinkelser, utfordringer med tropesykdommer og det antas at over 27.000 arbeidere mistet livet.  Kanalen er 8 mil lang og fører skipene gjennom seks dobbeltsluser. I 2016 var en utvidelse av kanalen ferdig.

Passeringen av Panamakanalen, er alltid et høydepunkt på et verdenscruise.

Før vi seiler tilbake over Atlanteren, er det naturlig å seile innom Tortola og Basseterre.

Info om Borealis

Jorden rundt på 80 dager gjennomføres av Fred. Olsen Cruise Lines nye skip Borealis.

Borealis har fått sitt navn etter et tidligere skip fra 1948, lenge før de startet med cruise.
Navnet er også valgt ut ifra rederiets norske historie. 

Skipet har meget gode fasiliteter, samtidig som det er lite nok til å seile inn i mindre havner, hvor store skip ikke kan anløpe.  Mer informasjon om skipet vil komme når det er klart.

Banner Borealis Fred. Olsen Cruise Lines

Hvorfor reise med Fred. Olsen Cruise Lines

Hvem har sagt at stort er best? 

Cruise industrien bygger større og større skip med plass til mange passasjerer. Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr mindre skip til de som liker mindre intime cruiseopplevelser og vil unngå trengsel om bord og på land. 

Rederiet er familieeid, med en filosofi om å ta i mot passasjerene som gjester om bord. Målgruppen er 60+ og rederiet kan skryte av at 58 % av passasjerene returnerer og 23%  av de seiler med de over fem ganger.

Hos Fred. Olsen Cruise Lines er reiserutene i fokus. Rederiet har vunnet flere priser for sine spennende reiseruter.

Delstrekninger med Jorden rundt cruiset:

No data was found

Ofte stilte spørsmål om verdencruise

For mange er det å reise jorden rundt en drøm de har tenkt på lenge. På et cruise har du fordelen av å ha et fast holdepunkt i skipet, samtidig som du våkner opp i nye havner. Her er noen av de spørsmålene vi får ofte:

Er dagene skipet er til sjøs noe for meg?
Mange av våre kunder er glade i akkurat disse dagene. De blir et avbrekk fra de mange opplevelsene og inntrykk man får på et slikt cruise. Skipet får en egen ro ombord, som gir tid til alt fra forelesninger, diverse aktiviteter, trening til å slappe av med en god bok. 

Hvilken aktiviteter finner jeg ombord?
Alle skipene har treningsenter, bibliotek, quiz, bridge turneringer og variert underholdning fra show til klassisk musikk. Det holdes også en del kurs og aktiviteter på lange cruise. Dette varierer fra cruise til cruise. Noen eksempler er kor, dansekurs, malekurs, håndverks grupper, lære å spille ukulele med påfølgende konsert og kurs om hvordan man lager gin.  Det er også vanlig med en del forelesninger ombord.

Gjelder min reiseforsikring på et langt cruise?
Rederiet krever at alle passasjerer har en gyldig reiseforsikring. Vi anbefaler at du kontakter ditt forsikringselskap, for å forlenge varigheten på din forsikring. Vi anbefaler også at du snakker med dem om avbestillingsforsikring. 

Trenger jeg vaksiner? 
Ta kontakt med din lege, for å høre hvilken vaksiner du trenger. Per dags dato er det ikke påbudt med noen vaksine på dette cruiset. Imidlertid kan noen destinasjoner kreve gullfebervaksine, hvis man har vært i land der det er gulfeber. Vi gjør oppmerksomme på at vaksine anbefalinger kan endre seg.

Er det lege ombord?
Det er lege og to sykepleier ombord. Legekontoret er døgnåpent. Husk å ta med deg tilstrekkelig av reseptbelagte medisiner for hele cruisets varighet. Har du behov for oppfølging av lege ombord, gi beskjed ved bestilling.

Trenger jeg visum?
Passet må være gyldig minimum 6 måneder etter retur. Det er påbudt med en del visum på dette cruiset. Noen må ordnes før avreise, og andre ordnes ombord. Nærmere informasjon får du ved forespørsel til oss.  

Tilbyr rederiet utflukter? 
Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr et variert utfluktprogram i alle havner.  Ca. 6-8 uker før avreise mottar du et hefte med alle utfluktene i posten, samt en e-post om at utfluktene er klare til bestilling. Du kan også bestille utfluktene ombord . Vi anbefaler å forhåndsbestille de utfluktene som er viktig for deg før avreise, for å sikre deg plass. 

Hva er kleskoden ombord?
På dette cruiset vill det bli flere formelle aftener der smoking/mørk dress er kleskoden. Ønsker du ikke å delta på formell aften, så er det en restaurant uten kleskode og åpen bordsetting ombord. Ut over dette kler man seg typisk bukse/jakke til middag. Alle skip har vaskerom med vaskemaskiner, tørke muligheter og strykejern.

Klær kan også sendes til vask/rens til en rimelig penge. Antall formelle aftener vill stå på billetten.

Hva er språket ombord?
Det offisielle språket er engelsk. 

Hvordan betaler jeg ombord? 
Alle kjøp av drikkevarer, i butikker eller etterbestilling av utflukter belastes med kredittkort ved avsluttet cruise. Alle priser ombord er i Britiske Pund.

Må jeg betale tips til mannskapet ombord?  
Vi anbefaler £ 5 per person per dag i tips. Tipsen kan trekkes rett fra din regning ombord om du ønsker.

Kontakt oss

Hvis du ønsker et pristilbud eller komme i kontakt med oss kan du fylle ut skjemaet eller ringe oss. Du er også hjertelig velkommen til å komme innom oss.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Fyll gjerne inn informasjon om punktene under. Det kan hjelpe oss å lage et mer korrekt tilbud:

  • Antall reisende
  • Alder på eventuelle barn
  • Oppgi gjerne om du har noen preferanser rundt lugarkategorier.

Seilingrute

DateArriveDepartDestination 
Thu 23 Feb Late NightSouthampton, England 
Sun 26 FebEarly AMLate PMLisbon, Portugal 
Wed 01 MarLate PMLate NightCruise Strait of Messina, Italy 
Thu 02 MarEarly PMLate PMBrindisi, Italy 
Sun 05 MarEarly AMLate NightPort Said, Egypt 
Sun 05 MarLate Night Cruising the Suez Canal, Egypt 
Mon 06 Mar Late PMCruising the Suez Canal, Egypt 
Tue 07 MarEarly AM Safaga, Egypt

VISA required

Wed 08 Mar Early AMSafaga, Egypt

VISA required

Tue 14 MarEarly AMLate PMMumbai, India

VISA required

Wed 15 MarEarly AMLate PMMormugão, Goa, India

VISA required

Thu 16 MarEarly PMLate NightKochi, India

VISA required

Tue 21 MarEarly AMLate PMSingapore, Singapore 
Thu 23 MarLate AMLate PMNha Trang, Vietnam 
Sat 25 MarEarly AMLate NightHong Kong, China 
Tue 28 MarEarly AMLate NightShanghai, China 
Thu 30 MarEarly AMLate PMHakata, Fukuoka, Japan 
Sat 01 AprEarly AMLate NightKobe (for Osaka), Japan 
Sun 02 AprEarly PMLate PMNagoya, Japan 
Mon 03 AprEarly AMLate PMYokohama, Tokyo 
Fri 07 AprLate NightLate NightCrossing International Date Line, Samoa 
Mon 10 AprEarly AMLate NightHonolulu, Oahu, Hawaii, USA 
Tue 11 AprEarly AMLate PMLahaina, Maui, Hawaii, USA  
Wed 12 AprEarly AMEarly PMHilo, Hawaii, USA 
Mon 17 AprEarly AMLate NightSan Francisco, United States 
Wed 19 AprEarly AMLate PMSan Diego, United States 
Sun 23 AprEarly AMLate PMAcapulco, Mexico 
Wed 26 AprEarly AMLate NightPuerto Caldera, Costa Rica 
Fri 28 AprEarly AMLate PMPanama Canal Transit, Central America 
Sat 29 AprEarly PMLate NightCartagena de Indias, Colombia 
Sun 30 AprEarly AMLate PMSanta Marta, Colombia 
Tue 02 MayEarly AMLate PMRoad Town, Tortola, Virgin Islands 
Wed 03 MayEarly AMLate PMBasseterre, St Kitts 
Tue 09 MayEarly AMLate PMPonta Delgada, Portugal 
Sat 13 MayEarly AM Southampton, England 
Indicates an anchor port. A small boat known as a ‘tender’ is used to transport the guests from ship to shore. Learn more.

Seilingrute

DayDateDayLocationCountry
Thurs23-Feb-2023

1

Southampton, EnglandUnited Kingdom
Fri24-Feb-2023

2

cruising At sea
Sat25-Feb-2023

3

cruising At sea
Sun26-Feb-2023

4

LisbonPortugal
Mon27-Feb-2023

5

cruising At sea
Tue28-Feb-2023

6

cruising At sea
Wed01-Mar-2023

7

Cruising Strait of MessinaItaly
Thu02-Mar-2023

8

BrindisiItaly
Fri03-Mar-2023

9

cruising At sea
Sat04-Mar-202310 cruising At sea
Sun05-Mar-202311Port SaidEgypt
Sun05-Mar-202311Suez Canal Transit SBEgypt
Mon06-Mar-202312Suez Canal Transit SBEgypt
Tue07-Mar-202313SafagaEgypt
Wed08-Mar-202314SafagaEgypt
Thu09-Mar-202315 cruising At sea
Fri10-Mar-202316 cruising At sea
Sat11-Mar-202317 cruising At sea
Sun12-Mar-202318 cruising At sea
Mon13-Mar-202319 cruising At sea
Tue14-Mar-202320Mumbai, MaharashtraIndia
Wed15-Mar-202321Mormugão, GoaIndia
Thu16-Mar-202322Kochi, KeralaIndia
Fri17-Mar-202323 cruising At sea
Sat18-Mar-202324 cruising At sea
Sun19-Mar-202325 cruising At sea
Mon20-Mar-202326 cruising At sea
Tue21-Mar-202327SingaporeSingapore
Wed22-Mar-202328 cruising At sea
Thu23-Mar-202329Nha TrangVietnam
Fri24-Mar-202330 cruising At sea
Sat25-Mar-202331Hong KongChina
Sun26-Mar-202332 cruising At sea
Mon27-Mar-202333 cruising At sea
Tue28-Mar-202334ShanghaiChina
Wed29-Mar-202335 cruising At sea
Thu30-Mar-202336Hakata, FukuokaJapan
Fri31-Mar-202337 cruising At sea
Sat01-Apr-202338OsakaJapan
Sun02-Apr-202339Nagoya, AichiJapan
Mon03-Apr-202340Yokohama (Tokyo)Japan
Tue04-Apr-202341 cruising At sea
Wed05-Apr-202342 cruising At sea
Thu06-Apr-202343 cruising At sea
Fri07-Apr-202344 cruising At sea
Fri07-Apr-202344Crossing Intern’l Date LineAt sea
Sat08-Apr-202345 cruising At sea
Sun09-Apr-202346 cruising At sea
Mon10-Apr-202347Honolulu, Oahu, HIUnited States of America
Tue11-Apr-202348Lahaina, Maui, HIUnited States of America
Wed12-Apr-202349Hilo, HIUnited States of America
Thu13-Apr-202350 cruising At sea
Fri14-Apr-202351 cruising At sea
Sat15-Apr-202352 cruising At sea
Sun16-Apr-202353 cruising At sea
Mon17-Apr-202354San Francisco, CAUnited States of America
Tue18-Apr-202355 cruising At sea
Wed19-Apr-202356San Diego, CAUnited States of America
Thu20-Apr-202357 cruising At sea
Fri21-Apr-202358 cruising At sea
Sat22-Apr-202359 cruising At sea
Sun23-Apr-202360Acapulco, GuerreroMexico
Mon24-Apr-202361 cruising At sea
Tue25-Apr-202362 cruising At sea
Wed26-Apr-202363Puerto CalderaCosta Rica
Thu27-Apr-202364 cruising At sea
Fri28-Apr-202365Panama Canal TransitPanama
Sat29-Apr-202366Cartagena de IndiasColombia
Sun30-Apr-202367Santa MartaColombia
Mon01-May-202368 cruising At sea
Tue02-May-202369Road Town, TortolaBritish Virgin Islands
Wed03-May-202370BasseterreSt Kitts and Nevis
Thu04-May-202371 cruising At sea
Fri05-May-202372 cruising At sea
Sat06-May-202373 cruising At sea
Sun07-May-202374 cruising At sea
Mon08-May-202375 cruising At sea
Tue09-May-202376Ponta Delgada, São Miguel, AzoresPortugal
Wed10-May-202377 cruising At sea
Thu11-May-202378 cruising At sea
Fri12-May-202379 cruising At sea
Sat13-May-202380Southampton, EnglandUnited Kingdom