Førjulscruise til

Karibien

15. november, 2023
29 netter.

Palmesus og døsige bølger

Unn deg et meget behagelig førjulscruise.

Ingen lange flyturer. Du cruiser behagelige fra og til England. I Karibien venter natureventyr, kulturelle smakebiter og frodig storbyliv. Underveis tilbake til England gjør vi et stopp på Azorene, også kjent som oasen i Atlanterhavet.

Karibien er langt mer enn strandliv. Her kan du boltre deg med shopping, spise på autentiske små kafeer og utsøkte restauranter, vandre på bortgjemte strender, dra på oppdagelsesferd i regnskogen, og fordype deg i historie og tradisjoner.

Vink farvel til regn og novembermørke. Her kan du kikke på visuelle inntrykk fra en av perlene på reiseruten - Grenada.

Start video

Øyhopping i Karibien

Antigua
Nassau, Bahamas
Karibien
Bahamas
Karibien
Grenada

Cruiseinfo

 • Avreise 15. november 2023 | Cruisenr S2324
 • Antall netter 29
 • Seiler fra Liverpool, England
 • Skip Borealis
 • Kampanjepris fra 29 000,- pr. person i dbl. lugar*

  Pris inkluderer
  29 netters cruise, alle måltider, snacks, veil. skatter, havneavgifter og underholdning om bord

   

Reiserute

 • *Betingelser for spesialprisen Super PLUS:

 • Du velger lugarkategori. Lugarnummer blir bekreftet på billetten.
 • Lugarnummer blir tildelt automatisk og kan ikke endres.
 • Cruiset må betales i sin helhet ved bestilling.
 • Bordsetning vil bli tildelt etter kapasitet. Saver Fare-gjester kan imidlertid bestille spesifisert bordsetning mot et tillegg på GBP 2,00 pr. person pr. døgn.
 • Bordsetning kan kun endres etter tildeling mot et tillegg i pris.
 • Oceans Cruise Club-rabatter (forhåndsbestillingsrabatt/rabatt på ombordkonto/rabatt på forhåndsbestilte landturer) kan ikke kombineres med Saver Fares. Oceans-poeng vil imidlertid bli opptjent.
 • Bestillingen kan ikke overføres eller endres til andre cruise.
 • Cruiset kan ikke refunderes

 

Anløpshavner

Velkommen om bord. Hygg deg med en forfriskning og gjør deg kjent med skipet.
Den atlantiske øya Madeira, også kalt «Den flytende hagen», er berømt for sin fargerike flora. De vakre subtropiske planteartene er dyrket fra løker og frø som stammer fra de britiske kjøpmennene som kom til Madeira etter å ha tjent seg rike på salg av øyas etter hvert så berømte vin. 
Madeira-vin har vært produsert siden 1600-tallet. Vinens historiske og maritime koblinger er meget fascinerende lesning – mens man nyter et glass ‘flyrende historie’ som Madeira-entusiasten Winston Churchill ville sagt det.
En ny strand for hver dag i året. Antigua er et paradis for strandløver – og ellers alle som har sans for et behagelig liv. Dette er en sjarmerende og historisk øy med karakteristiske røde og gule bygningene fra kolonitiden. Historiske English Harbour, med Nelson’s Dockyard, er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
Øya Martinique ligger mellom Dominica og St. Lucia. Den idylliske hovedstaden Fort-de-France er omgitt av grønne åser og med den sovende vulkanen Mt. Pelée i bakgrunnen. Mange av bygninger i byen kan dateres tilbake til 1800-tallet, bl.a. det imponerende Schoelcher-biblioteket som ble bygget i Paris og fraktet til Martinique bit for bit. I Fort-de-France finner man også Balata botaniske hage, med frodige eksmpler på planter som vokser på øya.
I Bridgetown, hovedstaden på solskinnsøya Barbados, finner man en spennende bredde av arkitektur fra kolonitiden. Viktorianske-, georgiansk- og jakobinske stilarter er tilpasset det karibiske klimaet med store åpne verandaer og gavltak.
I det krystallklare havet rundt Barbados finner man noen av Karibiens flotteste – og sunneste! – korallrev. Området har også et meget levende marint liv med både hvaler og eksotiske fiskearter.
Den idylliske hovedstaden St. George’s ligger på sørvestsiden av den frodige øya Grenada. Øyas franske og britiske historie gjenspeiles i den spennde arkitekturen og blander seg naturlig inn i med de fargerike karibiske husene som ligger som juveler langs åssiden rundt byen.
Like i nærheten av byen finner vi nasjonalparken Grand Etang. Parken er omgitt av frodig regnskog og en vakker innsjø. Her kan man få et spennende innblikk i øyas eksotiske flora og fauna, og kikke nærmere på eksotiske fugler og øglearter.
Bequia er den nordligste av Grenadinene og blir ofte omtalt som «Den store lille øya». Øya er kjent for sin spennende maritime historie og sine kritthvite, øde strender. Her er det aldri trangt om plassen.
«The Moonhole» er et fanscinerende område på øya. Det har fått navnet sitt fra en bueformet åpning i klippene hvor man noen ganger kan se månen stige over horisonten. Området ble grunnlagt av Thomas and Gladys Johnston på 60-tallet og er i dag et privat naturreservat.
Hovedstaden på St. Lucia, Castries, ligger på en halvøy som strekker seg ut i Det karibiske hav. Byen er oppkalt etter Charles Eugène Gabriel de La Croix, som var Marquis de Castries.
Byen har flere spennende attraksjoner, bl.a. det 400 år gamle Samaan-treet og Fort Charlotte med fantastisk utsikt over Castries.
Den botaniske hagen er absolutt verd et besøk. Dette er en karibisk Edens hage med vakre fugler, frodig natur og idylliske fossefall.

Og en liten kuriositet… På St. Lucia finner du en av verdens få «drive-in» vulkaner.

St. Lucias Twin Pitons er oppført på UNESCO listet over vernede områder. De to vulkanske fjellene kneiser 786 meter over havet og vitner om de vulkanske kreftene som har formet landskapet på St. Lucia. Den ville, øde og vakre naturen på The Pitons er et eldorado for dyreliv.

Roseau, hovedstaden på Dominica, ligger på sørvestkysten av øya ved utløpet av Roseau-elven.
Øya er kjent for den UNESCO-vernede Trois Pitons nasjonalpark, hvor man kan oppleve vulkaner, frodig regnskog, dype daler, varme kilder, innsjøer og vakre fossefall.
Byen har også mye spennende å kikke på, bl.a. den berømte pastellrosa  parlamentsbygningen.
St. Kitts og Nevis ble oppdaget av Christopher Columbus og var de første karibiske øyene med britisk koloni. Øene fikk sin selvstendighet i 1983, 350 år senere.
Basseterre ble faktisk etablert av franskmennene på 1600-tallet og byen har bevart mye av sin georgiske arkitektur.
Tips: En tur med The Scenic Railway hevdes å være en av verdens vakreste. Jernbanen ble opprinnelig bygget for å frakte frakte sukkerrør rundt på øya.
Philipsburg, hovedstaden på St. Maarten, ligger på et smalt landområde mellom Great Bay og Great Salt Pond. Dette er den minste landmassen i verden som er styrt av to land: St. Maarten av Nederland, Sint Martin av Frankrike. Her finner man også en spennende miks av ulike nasjonaliteter, noe som skaper en unik og fargerik øykultur.
Den brømte rullebanen til Princess Juliana Airport ligger like ved Maho Beach. Her kan man oppleve fly som lander bare noen få meter over hodet til badegjestene.

Ponta Delgada er den største øya på øya São Miguel og hovedstaden på Azorene. Den kosmopolitiske atmosfære står i spennende kontrast til øyas 500 år lange historie. Selve øya er utrolig vakker. Her finner man bl.a. de tofargede kratersjøene til den utdødde vulkanen Sete Cidades.

Neste stopp, Amerika
Azorene og São Miguel var i sin tid et viktig stoppested på strekningen mellom Europa og Amerika, noe som gjenspeiles i den spennende arkitekturen. Her kan man rusle langs idylliske brosteinsbelagte gater, hygge seg med folkeliv på livlige torg, slappe av i frodige parker og nyte utsøkte lokale spesialiteter på restauranter i den vakre havnen.

Kulturelle attraksjoner

 • Den unike byporten Portas da Cidade, som er tilegnet den portugisiske seileren som oppdaget Azorene, var tidligere plassert i havnen. Nå står den trebuede porten på Gonçalo Velho Cabral-plassen.
 • Den gotiske kirken St. Sebastian og The Convent and Chapel of Our Lady of Hope med det berømte Kristus-bildet, er begge verdt et besøk.
 • I Carlos Machado-museet kan man kikke på historiske gjenstander fra Azorisk kultur
 • Igreja Matriz-kirken, med sitt fantastiske klokketårn.
Natur
Man kan oppleve den «grønne øya» med både sykkel og hest, og med kano i de vakre krater-innsjøene.
Vi ankommer Liverpool tidlig om morgenen. Takk for denne gang.

Informasjon om skipet

Borealis

 • Antall lugarer: 690
 • Kapasitet: 1360 passasjerer
 • Mannskap: 615
 • Lengde: 237
 • Bredde: 32
 • Første seiling: 1997
 
Fred. Olsens nye skip Borealis har fått sitt navn etter et tidligere skip fra 1948, lenge før de startet med cruise.

Navnet er også valgt ut ifra rederiets norske historie. Årlig anløper Fred. Olsen Cruise Lines norske havner både sommer og vinter. For mange av passasjerene er høydepunktet å oppleve nordlyset.

Det nye skipet har meget gode fasiliteter, samtidig som det er lite nok til å seile inn i mindre havner, hvor store skip ikke kan anløpe.

Kontakt oss

KLIKK OG RING
Telefon +47 22 34 11 11

KLIKK OG SKRIV E-POST
E-post cruise@fredolsen.no

KLIKK OG SEND KONTAKTSKJEMA
Benytt vårt kontaktskjema

Seilingrute

DayDateDayLocationCountry
Thurs23-Feb-2023

1

Southampton, EnglandUnited Kingdom
Fri24-Feb-2023

2

cruising At sea
Sat25-Feb-2023

3

cruising At sea
Sun26-Feb-2023

4

LisbonPortugal
Mon27-Feb-2023

5

cruising At sea
Tue28-Feb-2023

6

cruising At sea
Wed01-Mar-2023

7

Cruising Strait of MessinaItaly
Thu02-Mar-2023

8

BrindisiItaly
Fri03-Mar-2023

9

cruising At sea
Sat04-Mar-202310 cruising At sea
Sun05-Mar-202311Port SaidEgypt
Sun05-Mar-202311Suez Canal Transit SBEgypt
Mon06-Mar-202312Suez Canal Transit SBEgypt
Tue07-Mar-202313SafagaEgypt
Wed08-Mar-202314SafagaEgypt
Thu09-Mar-202315 cruising At sea
Fri10-Mar-202316 cruising At sea
Sat11-Mar-202317 cruising At sea
Sun12-Mar-202318 cruising At sea
Mon13-Mar-202319 cruising At sea
Tue14-Mar-202320Mumbai, MaharashtraIndia
Wed15-Mar-202321Mormugão, GoaIndia
Thu16-Mar-202322Kochi, KeralaIndia
Fri17-Mar-202323 cruising At sea
Sat18-Mar-202324 cruising At sea
Sun19-Mar-202325 cruising At sea
Mon20-Mar-202326 cruising At sea
Tue21-Mar-202327SingaporeSingapore
Wed22-Mar-202328 cruising At sea
Thu23-Mar-202329Nha TrangVietnam
Fri24-Mar-202330 cruising At sea
Sat25-Mar-202331Hong KongChina
Sun26-Mar-202332 cruising At sea
Mon27-Mar-202333 cruising At sea
Tue28-Mar-202334ShanghaiChina
Wed29-Mar-202335 cruising At sea
Thu30-Mar-202336Hakata, FukuokaJapan
Fri31-Mar-202337 cruising At sea
Sat01-Apr-202338OsakaJapan
Sun02-Apr-202339Nagoya, AichiJapan
Mon03-Apr-202340Yokohama (Tokyo)Japan
Tue04-Apr-202341 cruising At sea
Wed05-Apr-202342 cruising At sea
Thu06-Apr-202343 cruising At sea
Fri07-Apr-202344 cruising At sea
Fri07-Apr-202344Crossing Intern’l Date LineAt sea
Sat08-Apr-202345 cruising At sea
Sun09-Apr-202346 cruising At sea
Mon10-Apr-202347Honolulu, Oahu, HIUnited States of America
Tue11-Apr-202348Lahaina, Maui, HIUnited States of America
Wed12-Apr-202349Hilo, HIUnited States of America
Thu13-Apr-202350 cruising At sea
Fri14-Apr-202351 cruising At sea
Sat15-Apr-202352 cruising At sea
Sun16-Apr-202353 cruising At sea
Mon17-Apr-202354San Francisco, CAUnited States of America
Tue18-Apr-202355 cruising At sea
Wed19-Apr-202356San Diego, CAUnited States of America
Thu20-Apr-202357 cruising At sea
Fri21-Apr-202358 cruising At sea
Sat22-Apr-202359 cruising At sea
Sun23-Apr-202360Acapulco, GuerreroMexico
Mon24-Apr-202361 cruising At sea
Tue25-Apr-202362 cruising At sea
Wed26-Apr-202363Puerto CalderaCosta Rica
Thu27-Apr-202364 cruising At sea
Fri28-Apr-202365Panama Canal TransitPanama
Sat29-Apr-202366Cartagena de IndiasColombia
Sun30-Apr-202367Santa MartaColombia
Mon01-May-202368 cruising At sea
Tue02-May-202369Road Town, TortolaBritish Virgin Islands
Wed03-May-202370BasseterreSt Kitts and Nevis
Thu04-May-202371 cruising At sea
Fri05-May-202372 cruising At sea
Sat06-May-202373 cruising At sea
Sun07-May-202374 cruising At sea
Mon08-May-202375 cruising At sea
Tue09-May-202376Ponta Delgada, São Miguel, AzoresPortugal
Wed10-May-202377 cruising At sea
Thu11-May-202378 cruising At sea
Fri12-May-202379 cruising At sea
Sat13-May-202380Southampton, EnglandUnited Kingdom