Jorden rundt cruise 2024

Forestill deg at du reiser bort fra vinteren i januar 2024, og ikke kommer hjem før midten av april. Verdenscruise er en spennende form for langtidsferie der du kan kombinere komfort med spennende havner og opplevelser.

Vinteren 2024, har Fred. Olsen Cruise Lines satt sammen et uforglemmelig Jorden Rundt Cruise, med skipet Borealis. Jorden rundt cruiset starter i Southampton før det tar deg over Atlanteren, gjennom Panamakanalen til Hawaii, Franske Polynesia i Stillehavet, fjordene i New Zealand til Australia. Fra Australia settes kursen mot Asia med anløp i Indonesia, Singapore og India. Midtøsten byr på muligheten til å besøke Petra, kongenes dal og seilas gjennom Suezkanalen.

Et verdenscruise er en unik måte å oppleve autentiske kulturer, fantastisk dyreliv og spektakulær natur.

Fred. Olsen Cruise Lines har lang erfaring med «Grand Voyages» og har vunnet flere priser, for sine spennende reiseruter.

Reis med oss jorden rundt på 101 netter

Kart S2402

Prisen inkluderer:

Prisen inkluderer ikke:

Florida og Panamakanalen

Første havn i USA er Charleston i South Carolina. Byen ble grunnlagt i 1670 og byr på «Southern charm» og sjarmerende lav husbebyggelse. 

I Poart Canaveral er det naturlig med et besøk på The Kennedy Space Center eller oppleve dyrelivet i lagunen.   

I Key West kan du vandre rundt bland vakre bygninger, besøke Trumans vinterbolig, ta et bilde ved Southern most point som er punktet i USA nærmest Cuba. Sloppy Joes er kjent som Hemingways favoritt bar. 

For mange er seilasen gjennom Panamakanalen, en av verdens viktigste kanaler, et av høydepunktene på et verdenscruise.

I Golfito, Costa Rica finnes vakre strender, mangroveskog og et rikt dyreliv. Er du heldig, ser du kanskje også dovendyr.

Hawaii og Fransk Polynesia

Vulkanøyene Hawaii ligger isolert i Stillehavet og er USAs «Aloha State». Honolulu er hovedstaden i Hawaii og kanskje mest kjent for den vakre stranden, Waikiki. Byen kan overraske noen da det også er en moderne by med skyskrapere. Vi anbefaler en utflukt til Pearl Harbour Memorial. Fra Hilo kan du oppleve noe av Hawaiis mest spektakulære natur og besøke Pacific Tsunami Museum.

Videre på ferden over Stillehavet, ankommer Borealis det som mange vil kalle paradis på jord, øyene i Fransk Polynesia.

Skipet anløper tre øyer i Fransk Polynesia. Polynesia byr på vulkaner, frodig vegetasjon, vakre sandstrender og laguner fylt av maritimt liv.

Noen av høydepunktene er Raiatea med jungelskog og vulkanske fjelltopper. Bora Bora kjent for sin skjønnhet, bungalower og sjøen fylt med skilpadder og rokker. 

I det skipet passerer datolinjen vestover, forsvinner en dag.

New Zealand og Australia

På den andre siden av jorden venter New Zealand og Australia. 

New Zealand byer på en miks av byer, fjell, fjorder, isbreer og lange strender. Auckland er New Zealands største by, kjent for landemerket Sky Tower. Marlborough regionen kjent for sin Sauvignon Blanc kan besøkes fra Picton.
På Sørøya seiler skipet i noen av New Zealands mest kjente fjorder Dusky Sound, Doubtful Sound og Milford Sound.

Etter noen dager på sjøen ankommer jorden rundt cruiset, Sydney, med det ikoniske opera bygget og kjente Harbour Bridge. 

Byen Newcastle er Australias nest eldste by. Et høydepunkt er båttur til Great Barrier Reef fra Cairens. 

Asia

Videre på jorden rundt seilingen, blir Alotau på Papua New Guinea, neste stop.  

Komodo øya også kjent som «Drage-Øya» i Indonesia, er kjent for sine Komodovaraner. Her kan du oppleve verdens største nålevende øgler, som kan bli opp mot 3 meter.

Smeltedigelen Singapore er en moderne finansby med gode shopping muligheter, samtidig som den er full av kulturopplevelser og gode restauranter. 

Første havnen i India er Kochi i Kerelea også kalt «Dronningen av det arabiske hav». Goa er kjent som et hippie-paradis, med vakre strender, gjestfrihet og spennende mat.

Storbyen Mumbai, også kjent som Bombey, er i dag kanskje mest kjent som hjembyen til filmindustrien Bollywood. Byens ca. 20 millioner innbyggere, har et yrende gateliv og en mangfoldig kultur. Vi anbefaler et besøk på Chhatrapati Shivaji Maharaj Railway Station, som står på UNESCO verdensarvliste og attraksjonen Mhalaxmi Dhobi, verdens største friluftsvaskeri.

Midtøsten

Omans hovedstad Muscat er en av Midtøstens eldste byer. Byen byr på en blanding av moderne arkitektur, fasjonable kjøpesentere, markeder og sultanenes offisielle palass. 

I Rødehavet legger skipet til i Aqaba, Jordans enste havneby. Vi anbefaler å bli med på utflukt til oldtidsbyen Petra, en av verdens nye syv underverker og på UNESCO`s verdensarvliste.  

Ca. 70 km nord fra Aqaba ligger den vakre ørkenen Wadi Rum også kjent fra filmen om den britiske offiseren, Lawrence of Arabia, spilt av Peter O`Toole. 

Står du i ørkenen og ser mot Suezkanalen, kan det se ut som skipene seiler i sanden. Å seile gjennom Suez, en av verdenes viktigste kanaler, er en opplevelse som tar deg 171 km fra Rødehavet til Middelhavet.

Jerusalem, Israel, Fred. Olsen Travel

Europa

Etter at Bolette har passert Suezkanalen, er verdenscruiset på sin siste etappe. 

Nord i Israel ligger byen Haifa, der du kan besøke Bahai tempelet. Et godt utgangspunkt for en utflukt til Jerusalem og Tel-Aviv, strandbyen som aldri sover. Like ved Tel-Aviv ligger den gamle havnebyen Jaffa, med sin sjarmerende havn. 

Kypros er en kjent ferie destinasjon og Limassol har noen flotte strender, hyggelige cafeer og restauranter. Kort vei fra Limassol ligger Pafos, der skjønnhetsgudinnen Afrodite ble født, i følge den greske mytologien.

Siste strekningen på verdenscruiset går via Rhodos, Malta og Cartagena i Spania.

Info om Borealis

Jorden rundt cruiset gjennomføres av Fred. Olsen Cruise Lines nye skip Borealis.

Borealis har fått sitt navn etter et tidligere skip fra 1948, lenge før de startet med cruise.
Navnet er også valgt ut ifra rederiets norske historie. 

Skipet har meget gode fasiliteter, samtidig som det er lite nok til å seile inn i mindre havner, hvor store skip ikke kan anløpe.  Mer informasjon om skipet vil komme når det er klart.

Banner Borealis

Hvorfor reise med Fred. Olsen Cruise Lines

Hvem har sagt at stort er best? 

Cruise industrien bygger større og større skip med plass til mange passasjerer. Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr mindre skip til de som liker mindre intime cruiseopplevelser og vil unngå trengsel om bord og på land. 

Rederiet er familieeid, med en filosofi om å ta i mot passasjerene som gjester om bord. Målgruppen er 60+ og rederiet kan skryte av at 58% av passasjerene returnerer og 23% av de seiler med dem over fem ganger.

Hos Fred. Olsen Cruise Lines er reiserutene i fokus. Rederiet har vunnet flere priser for sine spennende reiseruter.

Ofte stilte spørsmål om verdencruise

For mange er det å reise jorden rundt en drøm de har tenkt på lenge. På et cruise har du fordelen av å ha et fast holdepunkt i skipet, samtidig som du våkner opp i nye havner. Her er noen av de spørsmålene vi får ofte:

Er dagene skipet er til sjøs noe for meg?
Mange av våre kunder er glade i akkurat disse dagene. De blir et avbrekk fra de mange opplevelsene og inntrykk man får på et slikt cruise. Skipet får en egen ro ombord, som gir tid til alt fra forelesninger, diverse aktiviteter, trening til å slappe av med en god bok. 

Hvilken aktiviteter finner jeg ombord?
Alle skipene har treningsenter, bibliotek, quiz, bridge turneringer og variert underholdning fra show til klassisk musikk. Det holdes også en del kurs og aktiviteter på lange cruise. Dette varierer fra cruise til cruise. Noen eksempler er kor, dansekurs, malekurs, håndverks grupper, lære å spille ukulele med påfølgende konsert og kurs om hvordan man lager gin.  Det er også vanlig med en del forelesninger ombord.

Gjelder min reiseforsikring på et langt cruise?
Rederiet krever at alle passasjerer har en gyldig reiseforsikring. Vi anbefaler at du kontakter ditt forsikringselskap, for å forlenge varigheten på din forsikring. Vi anbefaler også at du snakker med dem om avbestillingsforsikring. 

Trenger jeg vaksiner? 
Ta kontakt med din lege, for å høre hvilken vaksiner du trenger. Per dags dato er det ikke påbudt med noen vaksine på dette cruiset. Imidlertid kan noen destinasjoner kreve gulfebervaksine, hvis man har vært i land der det er gullfeber. Vi gjør oppmerksomme på at vaksine anbefalinger kan endre seg.

Er det lege ombord?
Det er lege og to sykepleier ombord. Legekontoret er døgnåpent. Husk å ta med deg tilstrekkelig av reseptbelagte medisiner for hele cruisets varighet. Har du behov for oppfølging av lege ombord, gi beskjed ved bestilling.

Trenger jeg visum?
Passet må være gyldig minimum 6 måneder etter retur. Det er påbudt med en del visum på dette cruiset. Noen må ordnes før avreise, og andre ordnes ombord. Nærmere informasjon får du ved forespørsel til oss.  

Tilbyr rederiet utflukter? 
Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr et variert utfluktprogram i alle havner.  Ca. 6-8 uker før avreise mottar du et hefte med alle utfluktene i posten, samt en e-post om at utfluktene er klare til bestilling. Du kan også bestille utfluktene ombord . Vi anbefaler å forhåndsbestille de utfluktene som er viktig for deg før avreise, for å sikre deg plass. 

Hva er kleskoden ombord?
På dette cruiset vill det bli flere formelle aftener der smoking/mørk dress er kleskoden. Ønsker du ikke å delta på formell aften, så er det en restaurant uten kleskode og åpen bordsetting ombord. Ut over dette kler man seg typisk bukse/jakke til middag. Alle skip har vaskerom med vaskemaskiner, tørke muligheter og strykejern.

Klær kan også sendes til vask/rens til en rimelig penge. Antall formelle aftener vill stå på billetten.

Hva er språket ombord?
Det offisielle språket er engelsk. 

Hvordan betaler jeg ombord? 
Alle kjøp av drikkevarer, i butikker eller etterbestilling av utflukter belastes med kredittkort ved avsluttet cruise. Alle priser ombord er i Britiske Pund.

Må jeg betale tips til mannskapet ombord?  
Vi anbefaler £ 5 per person per dag i tips. Tipsen kan trekkes rett fra din regning ombord om du ønsker.

Kontakt oss

Hvis du ønsker et pristilbud eller komme i kontakt med oss kan du fylle ut skjemaet eller ringe oss. Du er også hjertelig velkommen til å komme innom oss.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Fyll gjerne inn informasjon om punktene under. Det kan hjelpe oss å lage et mer korrekt tilbud:

  • Antall reisende
  • Alder på eventuelle barn
  • Oppgi gjerne om du har noen preferanser rundt lugarkategorier.