Jorden rundt cruise 2024

Forestill deg at du reiser bort fra vinteren i januar 2024, og ikke kommer hjem før midten av april. Verdenscruise er en spennende form for langtidsferie der du kan kombinere komfort med spennende havner og opplevelser.

Vinteren 2024, har Fred. Olsen Cruise Lines satt sammen et uforglemmelig Jorden Rundt Cruise, med skipet Borealis. Jorden rundt cruiset starter i Southampton før det tar deg over Atlanteren, gjennom Panamakanalen til Hawaii, Franske Polynesia i Stillehavet, fjordene i New Zealand til Australia. Fra Australia settes kursen mot Asia med anløp i Indonesia, Singapore og India. Midtøsten byr på muligheten til å besøke Petra, kongenes dal og seilas gjennom Suezkanalen.

Et verdenscruise er en unik måte å oppleve autentiske kulturer, fantastisk dyreliv og spektakulær natur.

Fred. Olsen Cruise Lines har lang erfaring med «Grand Voyages» og har vunnet flere priser, for sine spennende reiseruter.

Reis med oss jorden rundt på 101 netter

Kart S2402

Prisen inkluderer:

Prisen inkluderer ikke:

Florida og Panamakanalen

Første havn i USA er Charleston i South Carolina. Byen ble grunnlagt i 1670 og byr på «Southern charm» og sjarmerende lav husbebyggelse. 

I Poart Canaveral er det naturlig med et besøk på The Kennedy Space Center eller oppleve dyrelivet i lagunen.   

I Key West kan du vandre rundt bland vakre bygninger, besøke Trumans vinterbolig, ta et bilde ved Southern most point som er punktet i USA nærmest Cuba. Sloppy Joes er kjent som Hemingways favoritt bar. 

For mange er seilasen gjennom Panamakanalen, en av verdens viktigste kanaler, et av høydepunktene på et verdenscruise.

I Golfito, Costa Rica finnes vakre strender, mangroveskog og et rikt dyreliv. Er du heldig, ser du kanskje også dovendyr.

Hawaii og Fransk Polynesia

Vulkanøyene Hawaii ligger isolert i Stillehavet og er USAs «Aloha State». Honolulu er hovedstaden i Hawaii og kanskje mest kjent for den vakre stranden, Waikiki. Byen kan overraske noen da det også er en moderne by med skyskrapere. Vi anbefaler en utflukt til Pearl Harbour Memorial. Fra Hilo kan du oppleve noe av Hawaiis mest spektakulære natur og besøke Pacific Tsunami Museum.

Videre på ferden over Stillehavet, ankommer Borealis det som mange vil kalle paradis på jord, øyene i Fransk Polynesia.

Skipet anløper tre øyer i Fransk Polynesia. Polynesia byr på vulkaner, frodig vegetasjon, vakre sandstrender og laguner fylt av maritimt liv.

Noen av høydepunktene er Raiatea med jungelskog og vulkanske fjelltopper. Bora Bora kjent for sin skjønnhet, bungalower og sjøen fylt med skilpadder og rokker. 

I det skipet passerer datolinjen vestover, forsvinner en dag.

New Zealand og Australia

På den andre siden av jorden venter New Zealand og Australia. 

New Zealand byer på en miks av byer, fjell, fjorder, isbreer og lange strender. Auckland er New Zealands største by, kjent for landemerket Sky Tower. Marlborough regionen kjent for sin Sauvignon Blanc kan besøkes fra Picton.
På Sørøya seiler skipet i noen av New Zealands mest kjente fjorder Dusky Sound, Doubtful Sound og Milford Sound.

Etter noen dager på sjøen ankommer jorden rundt cruiset, Sydney, med det ikoniske opera bygget og kjente Harbour Bridge. 

Byen Newcastle er Australias nest eldste by. Et høydepunkt er båttur til Great Barrier Reef fra Cairens. 

Asia

Videre på jorden rundt seilingen, blir Alotau på Papua New Guinea, neste stop.  

Komodo øya også kjent som «Drage-Øya» i Indonesia, er kjent for sine Komodovaraner. Her kan du oppleve verdens største nålevende øgler, som kan bli opp mot 3 meter.

Smeltedigelen Singapore er en moderne finansby med gode shopping muligheter, samtidig som den er full av kulturopplevelser og gode restauranter. 

Første havnen i India er Kochi i Kerelea også kalt «Dronningen av det arabiske hav». Goa er kjent som et hippie-paradis, med vakre strender, gjestfrihet og spennende mat.

Storbyen Mumbai, også kjent som Bombey, er i dag kanskje mest kjent som hjembyen til filmindustrien Bollywood. Byens ca. 20 millioner innbyggere, har et yrende gateliv og en mangfoldig kultur. Vi anbefaler et besøk på Chhatrapati Shivaji Maharaj Railway Station, som står på UNESCO verdensarvliste og attraksjonen Mhalaxmi Dhobi, verdens største friluftsvaskeri.

Midtøsten

Omans hovedstad Muscat er en av Midtøstens eldste byer. Byen byr på en blanding av moderne arkitektur, fasjonable kjøpesentere, markeder og sultanenes offisielle palass. 

I Rødehavet legger skipet til i Aqaba, Jordans enste havneby. Vi anbefaler å bli med på utflukt til oldtidsbyen Petra, en av verdens nye syv underverker og på UNESCO`s verdensarvliste.  

Ca. 70 km nord fra Aqaba ligger den vakre ørkenen Wadi Rum også kjent fra filmen om den britiske offiseren, Lawrence of Arabia, spilt av Peter O`Toole. 

Står du i ørkenen og ser mot Suezkanalen, kan det se ut som skipene seiler i sanden. Å seile gjennom Suez, en av verdenes viktigste kanaler, er en opplevelse som tar deg 171 km fra Rødehavet til Middelhavet.

Jerusalem, Israel, Fred. Olsen Travel

Europa

Etter at Bolette har passert Suezkanalen, er verdenscruiset på sin siste etappe. 

Nord i Israel ligger byen Haifa, der du kan besøke Bahai tempelet. Et godt utgangspunkt for en utflukt til Jerusalem og Tel-Aviv, strandbyen som aldri sover. Like ved Tel-Aviv ligger den gamle havnebyen Jaffa, med sin sjarmerende havn. 

Kypros er en kjent ferie destinasjon og Limassol har noen flotte strender, hyggelige cafeer og restauranter. Kort vei fra Limassol ligger Pafos, der skjønnhetsgudinnen Afrodite ble født, i følge den greske mytologien.

Siste strekningen på verdenscruiset går via Rhodos, Malta og Cartagena i Spania.

Info om Borealis

Jorden rundt cruiset gjennomføres av Fred. Olsen Cruise Lines nye skip Borealis.

Borealis har fått sitt navn etter et tidligere skip fra 1948, lenge før de startet med cruise.
Navnet er også valgt ut ifra rederiets norske historie. 

Skipet har meget gode fasiliteter, samtidig som det er lite nok til å seile inn i mindre havner, hvor store skip ikke kan anløpe.  Mer informasjon om skipet vil komme når det er klart.

Banner Borealis

Hvorfor reise med Fred. Olsen Cruise Lines

Hvem har sagt at stort er best? 

Cruise industrien bygger større og større skip med plass til mange passasjerer. Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr mindre skip til de som liker mindre intime cruiseopplevelser og vil unngå trengsel om bord og på land. 

Rederiet er familieeid, med en filosofi om å ta i mot passasjerene som gjester om bord. Målgruppen er 60+ og rederiet kan skryte av at 58% av passasjerene returnerer og 23% av de seiler med dem over fem ganger.

Hos Fred. Olsen Cruise Lines er reiserutene i fokus. Rederiet har vunnet flere priser for sine spennende reiseruter.

Ofte stilte spørsmål om verdencruise

For mange er det å reise jorden rundt en drøm de har tenkt på lenge. På et cruise har du fordelen av å ha et fast holdepunkt i skipet, samtidig som du våkner opp i nye havner. Her er noen av de spørsmålene vi får ofte:

Er dagene skipet er til sjøs noe for meg?
Mange av våre kunder er glade i akkurat disse dagene. De blir et avbrekk fra de mange opplevelsene og inntrykk man får på et slikt cruise. Skipet får en egen ro ombord, som gir tid til alt fra forelesninger, diverse aktiviteter, trening til å slappe av med en god bok. 

Hvilken aktiviteter finner jeg ombord?
Alle skipene har treningsenter, bibliotek, quiz, bridge turneringer og variert underholdning fra show til klassisk musikk. Det holdes også en del kurs og aktiviteter på lange cruise. Dette varierer fra cruise til cruise. Noen eksempler er kor, dansekurs, malekurs, håndverks grupper, lære å spille ukulele med påfølgende konsert og kurs om hvordan man lager gin.  Det er også vanlig med en del forelesninger ombord.

Gjelder min reiseforsikring på et langt cruise?
Rederiet krever at alle passasjerer har en gyldig reiseforsikring. Vi anbefaler at du kontakter ditt forsikringselskap, for å forlenge varigheten på din forsikring. Vi anbefaler også at du snakker med dem om avbestillingsforsikring. 

Trenger jeg vaksiner? 
Ta kontakt med din lege, for å høre hvilken vaksiner du trenger. Per dags dato er det ikke påbudt med noen vaksine på dette cruiset. Imidlertid kan noen destinasjoner kreve gulfebervaksine, hvis man har vært i land der det er gullfeber. Vi gjør oppmerksomme på at vaksine anbefalinger kan endre seg.

Er det lege ombord?
Det er lege og to sykepleier ombord. Legekontoret er døgnåpent. Husk å ta med deg tilstrekkelig av reseptbelagte medisiner for hele cruisets varighet. Har du behov for oppfølging av lege ombord, gi beskjed ved bestilling.

Trenger jeg visum?
Passet må være gyldig minimum 6 måneder etter retur. Det er påbudt med en del visum på dette cruiset. Noen må ordnes før avreise, og andre ordnes ombord. Nærmere informasjon får du ved forespørsel til oss.  

Tilbyr rederiet utflukter? 
Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr et variert utfluktprogram i alle havner.  Ca. 6-8 uker før avreise mottar du et hefte med alle utfluktene i posten, samt en e-post om at utfluktene er klare til bestilling. Du kan også bestille utfluktene ombord . Vi anbefaler å forhåndsbestille de utfluktene som er viktig for deg før avreise, for å sikre deg plass. 

Hva er kleskoden ombord?
På dette cruiset vill det bli flere formelle aftener der smoking/mørk dress er kleskoden. Ønsker du ikke å delta på formell aften, så er det en restaurant uten kleskode og åpen bordsetting ombord. Ut over dette kler man seg typisk bukse/jakke til middag. Alle skip har vaskerom med vaskemaskiner, tørke muligheter og strykejern.

Klær kan også sendes til vask/rens til en rimelig penge. Antall formelle aftener vill stå på billetten.

Hva er språket ombord?
Det offisielle språket er engelsk. 

Hvordan betaler jeg ombord? 
Alle kjøp av drikkevarer, i butikker eller etterbestilling av utflukter belastes med kredittkort ved avsluttet cruise. Alle priser ombord er i Britiske Pund.

Må jeg betale tips til mannskapet ombord?  
Vi anbefaler £ 5 per person per dag i tips. Tipsen kan trekkes rett fra din regning ombord om du ønsker.

Kontakt oss

Hvis du ønsker et pristilbud eller komme i kontakt med oss kan du fylle ut skjemaet eller ringe oss. Du er også hjertelig velkommen til å komme innom oss.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Fyll gjerne inn informasjon om punktene under. Det kan hjelpe oss å lage et mer korrekt tilbud:

  • Antall reisende
  • Alder på eventuelle barn
  • Oppgi gjerne om du har noen preferanser rundt lugarkategorier.

Seilingrute

Embarkation: Southampton, EnglandTerminal: tba 
DatePortArr.Dept.Remark
Sun 7 JanSouthampton, England Late PM 
Mon 8 JanCruising   
Tue 9 JanCruising   
Wed 10 JanCruising   
Thu 11 JanCruising   
Fri 12 JanCruising   
Sat 13 JanCruising   
Sun 14 JanKings Wharf, BermudaEarly AMEarly PM 
Mon 15 JanCruising   
Tue 16 JanCharlestonEarly AM  
Wed 17 JanCharleston Late PM 
Thu 18 JanPort CanaveralEarly AMLate PM 
Fri 19 JanFort LauderdaleEarly AMLate PM 
Sat 20 JanKey WestEarly AMLate PM 
Sun 21 JanCruising   
Mon 22 JanCruising   
Tue 23 JanPanama Canal Transit SBEarly AMLate PM 
Wed 24 JanGolfito, Costa RicaEarly PMLate PM 
Thu 25 JanPuerto Caldera, Costa RicaEarly AMLate Night 
Fri 26 JanCruising   
Sat 27 JanCruising   
Sun 28 JanAcapulco, Guerrero, MexicoEarly AMEarly PM 
Mon 29 JanCruising   
Tue 30 JanCruising   
Wed 31 JanCruising   
Thu 1 FebCruising   
Fri 2 FebCruising   
Sat 3 FebCruising   
Sun 4 FebHonolulu, HawaiiEarly AMLate Night 
Mon 5 FebLahaina, Maui, HawaiiEarly AMLate PMPort at anchor/tender.
Tue 6 FebHilo,HawaiiEarly AMEarly PM 
Wed 7 FebCruising   
Thu 8 FebCruising   
Fri 9 FebCruising   
Sat 10 FebCruising   
Sun 11 FebRaiateaEarly AMLate PM 
Mon 12 FebPapeete, Tahiti, French PolynesiaEarly AMLate PM 
Tue 13 FebBora Bora, French PolynesiaEarly AMLate PMPort at anchor/tender.
Wed 14 FebCruising   
Fri 16 FebCrossing Internl Date Line   
Sat 17 FebCruising   
Sun 18 FebCruising   
Mon 19 FebAuckland, New ZealandEarly AM  
Tue 20 FebAuckland, New Zealand Late Night 
Wed 21 FebCruising   
Thu 22 FebPicton, New ZealandEarly AMLate PM 
Thu 22 FebCruising Marlborough SoundsLate PMLate PM 
Fri 23 FebCruising   
Sat 24 FebCruising Dusky SoundEarly AMEarly AM 
Sat 24 FebCruising Doubtful SoundLate AMEarly PM 
Sat 24 FebScenic cruising Milford SoundLate PMLate PM 
Sun 25 FebCruising   
Mon 26 FebCruising   
Tue 27 FebSydney, NSW, AustraliaEarly AM  
Wed 28 FebSydney, NSW, Australia Late Night 
Thu 29 FebNewcastle, NSW, AustraliaEarly AMLate PM 
Fri 1 MarCruising   
Sat 2 MarCruising   
Sun 3 MarCairns, Queensland, AustraliaEarly AMLate PM 
Mon 4 MarCruising   
Tue 5 MarAlotau, Papua New GuineaEarly AMLate PMPort at anchor/tender.
Wed 6 MarCruising   
Thu 7 MarCruising   
Fri 8 MarCruising   
Sat 9 MarCruising   
Sun 10 MarKomodo Island, IndonesiaEarly AMLate PMPort at anchor/tender.
Mon 11 MarCelukan Bawang, BaliEarly PMLate Night 
Tue 12 MarCruising   
Wed 13 MarCruising   
Thu 14 MarSingaporeEarly AMLate Night 
Fri 15 MarCruising   
Sat 16 MarPhuket, ThailandEarly AMLate Night 
Sun 17 MarCruising   
Mon 18 MarCruising   
Tue 19 MarCruising   
Wed 20 MarKochi (Cochin), Kerala, IndiaEarly AMLate Night 
Thu 21 MarCruising   
Fri 22 MarMormugão, Goa, IndiaEarly AMLate PM 
Sat 23 MarMumbai, IndiaEarly AMLate PM 
Sun 24 MarCruising   
Mon 25 MarCruising   
Tue 26 MarDubai, United Arab EmiratesEarly AM  
Wed 27 MarDubai, United Arab Emirates Late Night 
Thu 28 MarKhasab, OmanEarly AMLate PM 
Fri 29 MarMuscat, OmanEarly AMLate PM 
Sat 30 MarCruising   
Sun 31 MarCruisingEarly AM  
Mon 1 AprCruising Early PM 
Tue 2 AprCruising   
Wed 3 AprCruising   
Thu 4 AprAqaba, JordanEarly AMLate Night 
Fri 5 AprSuez Canal Transit NBLate Night  
Sat 6 AprSuez Canal Transit NB Late Night 
Sun 7 AprHaifa, IsraelEarly AMLate Night 
Mon 8 AprLimassol, CyprusEarly AMLate PM 
Tue 9 AprRhodes, GreeceEarly AMLate PM 
Wed 10 AprCruising   
Thu 11 AprValletta, MaltaEarly AMLate PM 
Fri 12 AprCruising   
Sat 13 AprCartagena, SpainEarly PMLate PM 
Sun 14 AprCruising   
Mon 15 AprCruising   
Tue 16 AprCruising   
Wed 17 AprSouthampton, EnglandEarly AM  
 

Seilingrute

DayDateDayLocationCountry
Thurs23-Feb-2023

1

Southampton, EnglandUnited Kingdom
Fri24-Feb-2023

2

cruising At sea
Sat25-Feb-2023

3

cruising At sea
Sun26-Feb-2023

4

LisbonPortugal
Mon27-Feb-2023

5

cruising At sea
Tue28-Feb-2023

6

cruising At sea
Wed01-Mar-2023

7

Cruising Strait of MessinaItaly
Thu02-Mar-2023

8

BrindisiItaly
Fri03-Mar-2023

9

cruising At sea
Sat04-Mar-202310 cruising At sea
Sun05-Mar-202311Port SaidEgypt
Sun05-Mar-202311Suez Canal Transit SBEgypt
Mon06-Mar-202312Suez Canal Transit SBEgypt
Tue07-Mar-202313SafagaEgypt
Wed08-Mar-202314SafagaEgypt
Thu09-Mar-202315 cruising At sea
Fri10-Mar-202316 cruising At sea
Sat11-Mar-202317 cruising At sea
Sun12-Mar-202318 cruising At sea
Mon13-Mar-202319 cruising At sea
Tue14-Mar-202320Mumbai, MaharashtraIndia
Wed15-Mar-202321Mormugão, GoaIndia
Thu16-Mar-202322Kochi, KeralaIndia
Fri17-Mar-202323 cruising At sea
Sat18-Mar-202324 cruising At sea
Sun19-Mar-202325 cruising At sea
Mon20-Mar-202326 cruising At sea
Tue21-Mar-202327SingaporeSingapore
Wed22-Mar-202328 cruising At sea
Thu23-Mar-202329Nha TrangVietnam
Fri24-Mar-202330 cruising At sea
Sat25-Mar-202331Hong KongChina
Sun26-Mar-202332 cruising At sea
Mon27-Mar-202333 cruising At sea
Tue28-Mar-202334ShanghaiChina
Wed29-Mar-202335 cruising At sea
Thu30-Mar-202336Hakata, FukuokaJapan
Fri31-Mar-202337 cruising At sea
Sat01-Apr-202338OsakaJapan
Sun02-Apr-202339Nagoya, AichiJapan
Mon03-Apr-202340Yokohama (Tokyo)Japan
Tue04-Apr-202341 cruising At sea
Wed05-Apr-202342 cruising At sea
Thu06-Apr-202343 cruising At sea
Fri07-Apr-202344 cruising At sea
Fri07-Apr-202344Crossing Intern’l Date LineAt sea
Sat08-Apr-202345 cruising At sea
Sun09-Apr-202346 cruising At sea
Mon10-Apr-202347Honolulu, Oahu, HIUnited States of America
Tue11-Apr-202348Lahaina, Maui, HIUnited States of America
Wed12-Apr-202349Hilo, HIUnited States of America
Thu13-Apr-202350 cruising At sea
Fri14-Apr-202351 cruising At sea
Sat15-Apr-202352 cruising At sea
Sun16-Apr-202353 cruising At sea
Mon17-Apr-202354San Francisco, CAUnited States of America
Tue18-Apr-202355 cruising At sea
Wed19-Apr-202356San Diego, CAUnited States of America
Thu20-Apr-202357 cruising At sea
Fri21-Apr-202358 cruising At sea
Sat22-Apr-202359 cruising At sea
Sun23-Apr-202360Acapulco, GuerreroMexico
Mon24-Apr-202361 cruising At sea
Tue25-Apr-202362 cruising At sea
Wed26-Apr-202363Puerto CalderaCosta Rica
Thu27-Apr-202364 cruising At sea
Fri28-Apr-202365Panama Canal TransitPanama
Sat29-Apr-202366Cartagena de IndiasColombia
Sun30-Apr-202367Santa MartaColombia
Mon01-May-202368 cruising At sea
Tue02-May-202369Road Town, TortolaBritish Virgin Islands
Wed03-May-202370BasseterreSt Kitts and Nevis
Thu04-May-202371 cruising At sea
Fri05-May-202372 cruising At sea
Sat06-May-202373 cruising At sea
Sun07-May-202374 cruising At sea
Mon08-May-202375 cruising At sea
Tue09-May-202376Ponta Delgada, São Miguel, AzoresPortugal
Wed10-May-202377 cruising At sea
Thu11-May-202378 cruising At sea
Fri12-May-202379 cruising At sea
Sat13-May-202380Southampton, EnglandUnited Kingdom