Svalbard og isbjørner – et arktisk eventyr (torsdag til tirsdag)

Kode: CENNXSPI1801
5 NETTER
Rederier:
 • Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten, Fred. Olsen Travel
 • Svalbard
 • Svalbard, Hurtigruten (4)
 • Svalbard
 • St-Jonsfjorden-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten_500
 • St-Jonsfjorden-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten
 • Svalbard
 • Svalbard
 • Svalbard
 • Svalbard
 • Svalbard

 

Pris

Ta kontakt med oss for et pristilbud

 

AvreisedatoUkentlig fra torsdager til tirsdager i perioden 17. mai til 06. sep 2018
RederiHurtigruten
SkipMS Nordstjernen
Prisen inkluderer
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
En natt på hotell i Longyearbyen før skipets avgang, frokost og lunsj inkludert
3 timer sightseeing, inkludert Camp Barentz og museumsbesøk
Transport fra flyplass til hotell i Longyearbyen
Transport fra skip til flyplass i Longyearbyen<
Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
Profesjonelt Ekspedisjonsteam
Prisen inkluderer ikke
Fly
Reise- og avbestillingsforsikringer
Bagasjeservice
Valgfrie utflukter og tips

Verd å få med seg:

 • Mulighet til å se isbjørn
 • Kryss 80° N og bli med i land for å utforske den arktiske villmarken
 • Opplev midnattssolen (frem til 23. august)

Dette cruiset har ukentlige seilinger torsdag til tirsdag Mai – September 2018

Avreisehavn Longyearbyen

Dag 1:Sted: Longyearbyen

Reisen din starter med en overnatting i Longyearbyen. Denne norske bosetningen er en unik liten by. Til tross for at de arktiske omgivelsene dominerer, er dette et overraskende urbant sted med kunstgallerier, puber, stort vinutvalg på restaurantene, butikker og et minikjøpesenter. Longyearbyen blir ofte omtalt som motgiften til hverdagsstress, et hovedmål for mange besøkende på jakt etter eventyr. Du kan fortsatt se spor etter kullgruvedriften over hele byen. Da Gruve 1 ble åpnet på 1930-tallet, flyttet arbeiderne inn i skrøpelige brakker. Da andre verdenskrig herjet i Europa, ble også Svalbard påvirket. Nybyen ble satt fyr på i 1943. Etter krigen flyttet gruvearbeiderne inn i nye brakker. Disse brakkene har senere blitt fullstendig renovert for å tilby gjestene våre et komfortabelt opphold på Coal Miner’s Cabins. Spitsbergen Hotel ble opprinnelig bygget som bolig og spiseområde for de ansatte i Store Norske Spitsbergen Kullkompani. Det var også bedriftens offisielle bygning. Både interiøret og arkitekturen gjorde bygningen til Longyearbyens vakreste konstruksjon. Hotellet er godt ivaretatt og dekorert med tanke på historien. Det er interessant å gå gjennom gangene og fellesområdene for å se på de historiske bildene, gamle kart og avisutklipp. På Spitsbergen Hotel bor du på Haugen, med flott utsikt over Longyearbyen, opp mot Larsbreen og Longyearbreen. Hotellet ble bygd i 1947, men har blitt modernisert opp gjennom årene. Du tilbringer en natt på et av disse hotellene.

Dag 2: Sted: Longyearbyen og Barentsburg

Etter frokost blir du invitert til en guidet tur i Longyearbyen som inkluderer besøk til Svalbardmuseet og Galleri Svalbard. Dette fantastiske museet er definitivt verdt et besøk, da du får en god del bakgrunnsinformasjon om det du skal oppleve i løpet av ekspedisjonen. Deretter er det på tide å gjøre seg klar for eventyret, og vi går om bord på MS Nordstjernen. Vi seiler sørover i Isfjorden mot den russiske bosetningen Barentsburg. Bosetningen har vært russisk siden 1932, og i dag bor det rundt 500 mennesker her. Stedet er kjent for kullgruvene og den sovjetiske arkitekturen. Her kan du utforske den eksotiske samlingen av russiske gjenstander og arkitektur, bli med på et russisk folkloreshow, eller oppleve den ekte russiske atmosfæren på lokalpuben.

Dag 3: Sted: Magdalenefjorden og nordvesthjørnet

Denne delen av Svalbard er lokalt kjent som nordvesthjørnet, og består av mange små øyer, fjorder og strender. Dette området har opp gjennom tidene vært populært blant oppdagere. I Magdalenafjorden får du et innblikk i denne kulturarven. Du får blant annet se en hvalfangststasjon fra 1500-tallet, med en gravplass der hvalfangere som døde under det første ”gullrushet” ble gravlagt. Vi ankommer området om morgenen og går i land her for oppleve den fantastiske arktiske villmarken. I denne vakre fjorden får vi kanskje til og med se isbjørn, vågehval og storkobber.

Dag 4:  Sted: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80°Nord

Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark består av øyer, fjorder og strender og er rik på ekspedisjonshistorie. Da Willhelm Barentz først observerte Svalbard i 1956 var Spitsbergen den første landmassen han så. Han ga det nye stedet navnet ”Spitzbergen”, på grunn av de skarpe, bratte fjellene i området. Gjør deg klar for å utforske noen av Nord-Spitsbergens mest spektakulære fjorder. Dypt inne i det massive Woodfjordsystemet ligger den gigantiske og raskt bevegende Monacobreen. Foran denne oppsprukne isbreen er det alltid issørpe og større isbiter som har ”kalvet” av breen. Noen ganger besøker vi også Jotunkjeldane, verdens nordligste dokumenterte varme kilder. Disse fjordene byr på variert landskap – fra den største flate marken på Svalbard (Reinsdyrflya) til rød sandstein fra devontiden og vulkanrester. Vi bruker dagen til å seile mot Monacobreen og passerer flere små holmer hvor ærfuglen har redene sine om sommeren. Er vi heldige ser vi isbjørn som jakter på fugleegg. Ser du utover havet kan det hende du får et glimt av vågehvalen eller en sel som soler seg på isen foran isbreen. Er vær- og isforholdene bra nok seiler vi forbi 80° N til øya Moffen, der det er en stor hvalrosskoloni.

Dag 5: Sted: Kongsfjorden og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjorden på nordvestkysten av Svalbard. Den er også kjent som King’s Bay. Her er det gode sjanser for at vi seiler inn i en stor sidefjord kalt Krossfjorden. Naturen varierer fra store vidder til høye fjell med dramatiske isbreer som går rett ut i havet. Hold utkikk etter fjellet Mitra – oppkalt etter en ”Mitre”, et katolsk hodeplagg – som ligger ved inngangen til Kongsfjorden. Innerst i fjorden ligger den majestetiske Kongsbreen som har tre tydelige topper: Norda, Dana og Svea, navngitt etter de tre skandinaviske landene. Senere legger vi til i Ny-Ålesund. På 78º 55’ N er dette en av verdens nordligste samfunn. Dette var en gruveby i gamle dager, men i dag er stedet dedikert til forskning. Flere land har sine egne forskningsstasjoner her, med særlig stor forskningsaktivitet om sommeren.

Dag 6: Sted: Longyearbyen

Ekspedisjonen på Svalbard er over. En buss tar deg med til flyplassen tidlig om morgenen hvor flyet ditt venter.

Kasrt, Svalbard og isbjørner - et arktisk eventyr, Hurtigruten, Fred. Olsen Travel

KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet om du vil vite mer om dette cruiset