Seilas rundt Svalbard – I isjørnens rike

Kode: CENFRSPI1905
10 NETTER
Rederier:
 • Svalbard, Fred. Olsen Travel
 • Poolepynten-Prins-Karls-Forland-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten
 • Svalbard, Hurtigruten (2)
 • St-Jonsfjorden-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten_500
 • Buregerbukta-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten (2)
 • Buregerbukta-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten
 • St-Jonsfjorden-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten
 • Svalbard
 • Svalbard
 • Svalbard, Hurtigruten (4)
 • Svalbard
 • Svalbard
 • Svalbard

 

PrisFra 41.738 pr. person i dbl. lugar
Kampanjepris gjelder t.o.m 31. juli 2018
Avreisedato03. juni 2018
11. juni 2018
RederiHurtigruten
SkipMS Fram
Prisen inkluderer
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
Returfly på økonomiklasse mellom Longyearbyen og Oslo
En hotellovernatting i Longyearbyen før sjøreisen, frokost og lunsj inkludert
All transport i Longyearbyen, samt en utflukt før sjøreisen
Vind- og vanntett jakke<
Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
Profesjonelt Ekspedisjonsteam
Prisen inkluderer ikke
Reise- og avbestillingsforsikringer
Bagasjeservice
Valgfrie utflukter og tips

 

Utreise 03. og 11. juni 2019         Avreisehavn Oslo/Longyearbyen

Dag 1: Fra 59º N til 78º N      Sted: Oslo/Longyearbyen
Dette arktiske eventyret starter med et kveldsfly fra Oslo. Før du reiser fra hovedstaden kan du for eksempel sjekke ut forskjellige museer, eller bare slappe av i en av hovedstadens mange parker.

Kontrasten blir stor når du lander i Longyearbyen. Til tross for at den lille byen ligger i vakre, arktiske omgivelser, er den overraskende urban. Her finner du kunstgallerier, barer, restauranter og butikker. Vi kjører deg til hotellet hvor du tilbringer første natten.

 

Dag 2: Langt nord      Sted: Longyearbyen
Etter en natt på hotell kan du bli med på en spennende utflukt i Longyearbyen og omgivelsene rundt. Her dominerer den arktiske naturen, men du får samtidig kjenne på byens kulturliv. Nyt dagen før vi går om bord på skipet.

Dag 3 – 5: Utforsk fantastiske fjorder med fascinerende historie
Sted: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark
Nordvesthjørnet er dekket med øyer, fjorder og strender. I havet driver isen og det frosne landskapet er i stadig endring. På grunn av sterke vinder og strømninger, vil kapteinen avgjøre om vi går i land eller seiler. Det betyr at vi har en fleksibel reiseplan; vi jobber med elementene, ikke mot dem. Sikkerhet er vår høyeste prioritet. Hvis vi bestemmer oss for å gå i land, er dette området et fantastisk sted rent historisk. Da får du nemlig sjansen til å se restene etter gamle spekkovner som ble brukt til å utvinne hvalolje.

 

Kanskje besøker vi også Kongsfjorden, kjent som et av de vakreste fjordområdene på Svalbard. Her kalver mektige isbreer ut i havet, formet av vakre fjellformasjoner. Vi prøver også å seile til Ny-Ålesund – en by som tidligere var kjent for gruvedrift, men som i dag huser en fargerik miks av gamle og nye bygninger og er sentrum for internasjonal forskning på Svalbard.

 

I Magdalenefjorden og Gravneset-områdene blir det faktisk muligheter for å bade i arktisk farvann, hvorpå du blir belønnet med et arktisk badesertifikat. Det blir også arrangert flotte fotturer og kajakkturer i nærheten av Gullybreen.

Forhåpentligvis får vi også se Monacobreen i Liefdefjorden, og kjøre ut i fjorden i småbåter.

Dag 6-8: Nyt ekspedisjonsdagene i Arktis  
Sted: Naturreservatene i Øst-Svalbard og Sør-Spitsbergen nasjonalpark
Øst på Svalbard er det flere isbjørner enn noe annet sted i denne øygruppen. Forhåpentligvis får vi øye på en i løpet av denne reisen!

Dersom forholdene tillater det, seiler vi til Isflakbukta på Phippsøya, en del av Sjuøyane, som ligger helt nord på Svalbard. Her finner vi tusenvis av sjøfugler, samt hvalross som dykker etter muslinger i buktene.

 

Vi satser også på å komme oss inn i Sorgfjorden som grenser til Nordaust-Svalbard naturreservat. Her stod det på 1600-tallet et kjent slag mellom hvalfangere. Hvis været er på vår side, kan vi gå fottur i vakre Eolsneset eller kjøre småbåter i Hinlopenstredet.

 

Kanskje besøker vi i tillegg Torellneset, et perfekt sted for å hvalross sole seg på stranden.

 

Edgeøya er Svalbards tredje største øy. Vestkysten av øya er stort sett isfri, i motsetning til de fleste andre stedene øst på Svalbard. Kapp Lee er et vakkert sted, rik på kulturminner fra alle perioder det har bodd mennesker på Svalbard.

 

Vi fortsetter mot Sørkapp Land og det sørligste punktet på Spitsbergen. Hornsund byr på store variasjoner i landskap og geologi på et relativt lite område. Is som skyves innover i fjorden tidlig i sesongen tiltrekker seg isbjørn som jakter på sel.

 

Dag 9: Fjord og villmark        Sted: Isfjorden
Vi tilbringer dagen i Isfjorden – det største fjordsystemet på Svalbard. I de indre delene av fjorden blir du møtt av et landskap som stadig endrer seg. Store U-formede daler, laget av massive isbreer som dekket området for mer enn ti tusen år siden, huser i dag store grupper svalbardrein.

 

Dag 10: Eventyret avsluttes  Sted: Longyearbyen/Oslo
Dessverre tar alle eventyr slutt. Mest sannsynlig vil det virke som at tiden bare har flydd av gårde. Mange av gjestene våre snakker ofte om følelsen av å ha oppnådd noe på denne turen – du har jo tross alt reist dit få andre reiser, nemlig til toppen av kloden, kun noen få hundre kilometer fra Nordpolen. Vi ordner transport til flyplassen tidlig om morgenen for flyreisen din tilbake til Oslo.

 

 

Kart Seilas rundt Svalbard - I isjørnens rike

Pris fra: kr 41.738

KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet om du vil vite mer om dette cruiset