Banner L2301

Cruise til Sør-Amerika, Antarktis og Falklandsøyene 2023

Cruise rundt Sør-Amerika er et av våre mest populære cruise. Sør-Amerika er verdens fjerde største verdensdel, og strekker seg fra Panama i nord, til Drakestredet i sør. I januar 2023 seiler Balmoral rundt Sør-Amerika, Falklandsøyene og ned til Antarktis på et 78 netters cruise.

Cruiset gir deg en unik mulighet til å oppleve en verdensdel med variert natur, fra det isdekkede landskapet i Antarktis , Falklandsøyenes dyreliv,  Atacamaørkenen Chile,  og Andes en av verdens høyeste fjellkjeder.

Sør- Amerika byr også på en spennende atmosfære, spektakulær historie, kultur, kunst og vennlige mennesker.
Kontrastene er store. Fra storbyen Rio de Janeiro, Buenos Aires og Santiago, til sagnomsuste Kapp Horn i sør.

Kart L2301

Prisen inkluderer:

Prisen inkluderer ikke:

Fra England til Panamakanalen

Rett etter nyttår 2023 starter Balmoral sin ferd rundt Sør-Amerika på 78 netter. Skipet seiler fra Southampton mot Ponta Delgada og Horta på Azorene med sin frodige natur. 

Første havn over Atlanteren er Hamilton på Bermuda. 

Neste havn er Havana på Cuba. Byens gamle del Habana Vieja byr på vakre bygninger fra kolonitiden, loppemarked, byens eldste torg Plaza de Armas og Hemingways favorittbar El Floridita.

Panamas nest største by Colon er inngangsporten til Panamakanalen, en av verdens viktigste kanaler. Panamakanalen er for mange et av høydepunktene på dette cruiset.

Revolucion Havana, Cuba
Machu Picchu Peru, Fred. Olsen Cruise Lines, Fred. Olsen Travel

Ecuador, Galápagosøyene og Peru

Etter en minneverdig navigasjon gjennom Panamakanalen er første havn byen Guayaquil i Ecuador første stop.
Her tilbys en overnattingstur til Galapagosøyene med sitt unike dyreliv som ha Galapagosskilpadden, havleguanen og galapagossjøløven.

I Peru er det mulighet til å fordype seg inkaenes historie ved Machu Picchu eller Titicacasjøen på overnattingsturer.

Havnebyen Callao ligger bare 15 km fra hovedstaden Lima. – Verd å se i Lima er Gullmuseet og Nasjonalmuseet, med sine imponerende samlinger.

Chile

Første havn i Chile er Arica, med sitt særpregede ørkenlandskap. 

Vi anbefaler å besøke Museo de Sitio Colón 10 som stiller ut 32 godt bevarte Chinchorro mumier, der de eldste er datert til 5050 fvt.

Kystbyen Valparaiso er Chiles viktigste havneby. Her kan du spasere langs stranden, ta byens kabelbane, eller ta en utflukt til hovedstaden Santiago.

Puerto Chacabuco, inngangsporten til fjellene i Nedre Patagonia og Andesfjellene.

Cruiset går videre til byen på sydspissen av kontinentet, Punta Arenas, et kjent stoppested for sydpol-ekspedisjoner.

De chilenske fjordene byr på storslagne isbreer og snødekte fjelltopper på vei til Kapp Horn.

Chile Fred. Olsen Travel
Tierra del Fuego National Park Argentina

Kapp Horn, Antarctica og Falklandsøyene

Skipet vil deretter seile forbi Sør-Amerikas sørligske punkt, klippeøyen Kapp Horn. Historisk ble det regnet som farlig å seile rundt Kapp Horn, og mange skip forliste der. Da Panamakanalen åpnet i 1914 ble veien fra Atlanteren til Stillehavet enklere.

Fra Kapp Horn går ferden til Ushuaia i Argentina, kjent som verdens sydligste by. 

Ferden går videre til Antartika der du kan oppleve det vakre islandskapet fra skipet. Vi passerer Elefantøya med store fjell dekket av is. 

Port Stanley på Falklandsøyene er en engelsk landsby med små hus og puber 480 km øst for Argentina. På Falklandsøyene kan du oppleve et rikt dyreliv med store kolonier av pingviner, sjøløver og seler.

Argentina og Brasil

Ferden går videre til Uruguays hovedstad Montevideo. Byen byr på storslåtte bygg fra det 18. og 19. århundre, og markedet ved havnen har fått et nytt liv.

På andre siden av Rio de la Plata ligger Argentinas hovedstad, Buenos Aires. En pulserende metropol man lett blir forelsket i. Vi anbefaler å få med seg en av byens berømte tango-forestillinger, spise på en lokal restaurant som serverer «Asado (helstekt dyr på grillen), og kirkegården Ricoletta der du kan se graven til Evita Peron.

I Brasil anløper skipet vakre Ilhabela byr på 40 flotte strender og over 300 fuglearter.

I Rio de Janeiro blir det en overnatting, og mulighet til å oppleve Sukkertoppen, Kristus-statuen og den umiskjennelige lyden av samba.

Det blir også stopp i Salvador som står på UNESCO’s verdensarv-liste før skipet krysser Atlanteren.

Siste stopp på ferden er Mindelo på Kapp Verde og Santa Cruz på Tenerife. 

Tango, Buenos Aires, Argentina

Info om Balmoral

Sør-Amerika cruiset gjennomføres av Balmoral oppkalt etter den britiske kongefamiliens skotske residens. Siden skipet kom i Fred. Olsen Cruise Lines flåte har skipet seil mange ganger jorden rundt og rundt Sør-Amerika. 

Skipet har 710 lugarer, gode fasiliteter, samtidig som det er lite nok til å seile inn i mindre havner, hvor store skip ikke kan anløpe.  Mer informasjon om Balmoral  kan du lese her.

Hvorfor reise med Fred. Olsen Cruise Lines

Litt info om hvorfor de skal velge å reise med Fred. Olsen Cruise Lines.

Hvem har sagt at stort er best? 

Cruise industrien bygger større og større skip med plass til mange passasjerer. Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr mindre skip til de som liker mindre intime cruiseopplevelser og vil unngå trengsel om bord og på land. 

Rederiet er familieeid, med en filosofi om å behandle passasjerene som gjester om bord. Målgruppen er 60+ og rederiet kan skryte av at 58  % av passasjerene returnerer og 23%  av de seiler med de over fem ganger.

Hos Fred. Olsen Cruise Lines er reiserutene i fokus. Rederiet har vunnet flere priser for sine spennende reiseruter.

Ofte stilte spørsmål om lange cruise

For mange er det å reise jorden rundt en drøm de har tenkt på lenge. På et cruise har du fordelen av å ha et fast holdepunkt i skipet, samtidig som du våkner opp i nye havner. Her er noen av de spørsmålene vi får ofte:

Er dagene skipet er til sjøs noe for meg? Mange av våre kunder er glade i akkurat disse dagene. De blir et avbrekk fra de mange opplevelsene og inntrykk man får på et slikt cruise. Skipet får en egen ro ombord, som gir tid til alt fra forelesninger, diverse aktiviteter, trening til å slappe av med en god bok. 

Hvilken aktiviteter finner jeg ombord? Alle skipene har treningsenter, bibliotek, quiz, bridge turneringer og variert underholdning fra show til klassisk musikk. Det holdes også en del kurs og aktiviteter på lange cruise. Dette varierer fra cruise til cruise. Noen eksempler er kor, dansekurs, malekurs, håndverks grupper, lære å spille ukulele med påfølgende konsert og kurs om hvordan man lager gin.  Det er også vanlig med en del forelesninger ombord.

Gjelder min reiseforsikring på et langt cruise? Rederiet krever at alle passasjerer har en gyldig reiseforsikring. Vi anbefaler at du kontakter ditt forsikringselskap, for å forlenge varigheten på din forsikring. Vi anbefaler også at du snakker med dem om avbestillingsforsikring. 

Trenger jeg vaksiner?  Vi regner med at Koronavaksine vil være påbudt på alle cruise i all overskuelig tid. Ta kontakt med din lege, for å høre hvilken vaksiner du trenger. Per dags dato er det ikke påbudt med noen vaksine på dette cruiset. Imidlertid kan noen destinasjoner kreve gulfebervaksine, hvis man har vært i land der det er gullfeber. Vi gjør oppmerksomme på at vaksine anbefalinger kan endre seg.

Er det lege ombord? Det er lege og to sykepleier ombord. Legekontoret er døgnåpent. Husk å ta med deg tilstrekkelig av reseptbelagte medisiner for hele cruisets varighet. Har du behov for oppfølging av lege ombord, gi beskjed ved bestilling.

Trenger jeg visum? Passet må være gyldig minimum 6 måneder etter retur. Det er påbudt med en del visum på dette cruiset. Noen må ordnes før avreise, og andre ordnes ombord. Nærmere informasjon får du ved forespørsel til oss.  

Tilbyr rederiet utflukter?  Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr et variert utfluktprogram i alle havner.  Ca. 6-8 uker før avreise mottar du et hefte med alle utfluktene i posten, samt en e-post om at utfluktene er klare til bestilling. Du kan også bestille utfluktene ombord . Vi anbefaler å forhåndsbestille de utfluktene som er viktig for deg før avreise, for å sikre deg plass. 

Hva er kleskoden ombord? På dette cruiset vill det bli flere formelle aftener der smoking/mørk dress er kleskoden. Ønsker du ikke å delta på formell aften, så er det en restaurant uten kleskode og åpen bordsetting ombord. Ut over dette kler man seg typisk bukse/jakke til middag. Alle skip har vaskerom med vaskemaskiner, tørke muligheter og strykejern.

Klær kan også sendes til vask/rens til en rimelig penge. Antall formelle aftener vill stå på billetten.

Hva er språket ombord? Det offisielle språket er engelsk. 

Hvordan betaler jeg ombord?  Alle kjøp av drikkevarer, i butikker eller etterbestilling av utflukter belastes med kredittkort ved avsluttet cruise. Alle priser ombord er i Britiske Pund.

Må jeg betale tips til mannskapet ombord?  Vi anbefaler £ 5 per person per dag i tips. Tipsen kan trekkes rett fra din regning ombord om du ønsker.

Kontakt oss

Hvis du ønsker et pristilbud eller komme i kontakt med oss kan du fylle ut skjemaet eller ringe oss. Du er også hjertelig velkommen til å komme innom oss.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Fyll gjerne inn informasjon om punktene under. Det kan hjelpe oss å lage et mer korrekt tilbud:

  • Antall reisende
  • Alder på eventuelle barn
  • Oppgi gjerne om du har noen preferanser rundt lugarkategorier.