Rundt Sør-Amerika på 79 netter i 2022

Rundt Sør-Amerika på 79 netter – 2022

Cruise rundt Sør-Amerika er et av våre mest populære cruise. Sør-Amerika er verdens fjerde største verdensdel, og strekker seg fra Panama i nord, til Drakestredet i sør. I januar 2022 seiler Borealis rundt Sør-Amerika på 79 dager.

Cruiset gir deg en unik mulighet til å oppleve en verdensdel med variert natur, fra regnskogene i Amazonas, Atacamaørkenen i Chile, Andes, en av verdens høyeste fjellkjeder og vakre Patagonia i sør med sine fjorder og isbreer.

Sør- Amerika byr også på en spennende atmosfære, spektakulær historie, kultur, kunst og vennlige mennesker.
Kontrastene er store. Fra storbyen Rio de Janeiro, Buenos Aires og Santiago, til sagnomsuste Kapp Horn i sør.
Sør-Amerika cruiset er delt i tre. Du kan gå av og på i Buenos Aires i Argentina og Callao (Lima) i Peru.

Reis Sør-Amerika rundt på 79 netter, 14 land/øyer og opplev 26 destinasjoner

Kart T2201

Prisen inkluderer:

Prisen inkluderer ikke:

Fra Southampton over Atlanteren til Brasil

Rett etter nyttår 2022 starter Bolette sin ferd rundt Sør-Amerika på 79 netter. Skipet seiler fra Southampton mot Lisboa, med sine pastellfargede bygninger og brosteinsbelagte gater.
På ferden sørover blir det et stopp på frodige Madeira. Hovedstaden Funchal har en hyggelig atmosfære med koselige butikker og restauranter. Vi anbefaler et besøk i byens fargerike marked.

Tenerifes hovedstad Santa Cruz er neste stopp før Mindelo på Kapp Verde, som er siste stopp før Borealis  krysser Atlanteren.

Etter seks dagers overfart ankommer Borealis Brasil. Første stopp er Salvador som står på UNESCO’s verdensarv-liste. I Rio de Janeiro blir det en overnatting, og mulighet til å oppleve Sukkertoppen, Kristus-statuen og den umiskjennelige lyden av samba. Vakre Ilhabela byr på 40 flotte strender og over 300 fuglearter.

Argentina

Ferden går videre til Uruguays hovedstad Montevideo. Byen byr på storslåtte bygg fra det 18. og 19. århundre, og markedet ved havnen har fått et nytt liv.

På andre siden av Rio de la Plata ligger Argentinas hovedstad, Buenos Aires. En pulserende metropol man lett blir forelsket i. Vi anbefaler å få med seg en av byens berømte tango-forestillinger, spise på en lokal restaurant som serverer «Asado (helstekt dyr på grillen), og kirkegården Ricoletta der du kan se graven til Evita Peron.

På vei sørover blir det et stopp i Puerto Madryn i Patagonia. Området har et rikt dyreliv med pingviner, sjøelefanter og sjøløver. Siste stopp i Argentina er Ushuaia, kjent som verdens sydligste by.

Chile

Skipet vil deretter seile forbi Sør-Amerikas sørligske punkt, klippeøyen Kapp Horn. Historisk ble det regnet som farlig å seile rundt Kapp Horn, og mange skip forliste der. Da Panamakanalen åpnet i 1914 ble veien fra Atlanteren til Stillehavet enklere.

Fra Kapp Horn går ferden over i roligere farvann, nemlig de chilenske fjordene med sine snødekte fjelltopper og storslagne isbreer.

Cruiset går videre til byen på sydspissen av kontinentet, Punta Arenas, et kjent stoppested for sydpol-ekspedisjoner.

Neste stopp er øya Juan Fernandez Island, som ble døpt om til Robinson Crusoe Island i 1966.  Øya danner grunnlag for Daniel Defoe`s kjente roman Robinson Crusoe.

Kystbyen Valparaiso er Chiles viktigste havneby. Her kan du spasere langs stranden, ta byens kabelbane, eller ta en utflukt til hovedstaden Santiago.

Arica, med sitt særpregede ørkenlandskap, ligger nord i Chile. Vi anbefaler å besøke Museo de Sitio Colón 10 som stiller ut 32 godt bevarte Chinchorro mumier, der de eldste er datert til 5050 fvt.

Peru og Panamakanalen

Paracas i Peru byr på vakre strender, samt en utflukt til Islas Ballestas, kjent som Perus Galapagos.

Paracas er også utgangspunkt for den tre dager lange utflukten til innlandsperlen Machu Picchu, et av verdens syv underverker.

Havnebyen Callao ligger bare 15 km fra hovedstaden Lima. – Verd å se i Lima er Gullmuseet og Nasjonalmuseet, med sine imponerende samlinger.

Fra Peru går ferden gjennom en av verdens viktigste kanaler. Panamakanalen er for mange et av høydepunktene på dette cruiset.

Costa Rica og Cuba

Praktfulle Costa Rica står også på menyen, etter å ha seilt gjennom den unike Panamakanalen.

Havnebyen Puerto Limon er en av Mellom-Amerikas eldste byer, datert tilbake til 1502. Senere ble den en viktig havn for Costa Ricas eksport av bananer og korn. Vi anbefaler en utflukt med båt langs Tortuguero-kanalen. Der kan du oppleve det rike fuglelivet, skilpadder og alligatorer.

Før vi seiler tilbake over Atlanteren, er det naturlig å seile innom Nassau på Bahamas og Hamilton på Bermuda.

Costa Rica

Delstrekninger med "Rundt Sør-Amerika på 79 dager":

kr. 92.400
Tango, Buenos Aires, Argentina

Tango, Kapp Horn og Panamakanalen

Avreise fra Oslo 27. januar 2022. Prisen inkluderer 54 netters cruise, fly, hotell og transfer.

kr. 85.900
Sør-Amerika cruise med fra England til Peru

Sør-Amerika cruise med fra England til Peru

Avreise fra Oslo 03. januar 2022. Prisen inkluderer 49 netters cruise, fly, hotell og transfer.

kr. 49.000
Salvador, Brasil, Fred. Olsen Travel

Transatlantisk cruise til Brasil og Argentina

Avreise fra Oslo 03. januar 2022. Prisen inkluderer fly, hotell, transfer og hotell.

Bolette Fred. Olsen Cruise Lines

Info om Bolette

Sør-Amerika cruiset er flyttet over fra Black Watch til Fred. Olsens nye skip Bolette. Skipet er oppkalt etter Fred. Olsen seniors oldemor. Fru Bolette Marie Olsen var gift med en av de første Fred. Olsen brødrene Petter Olsen. Bolette var med å bygge kirken i Hvitsten, der familien fremdeles bor i dag. Fred. Olsen har hatt skip med samme navn før. 

Skipet har meget gode fasiliteter, samtidig som det er lite nok til å seile inn i mindre havner, hvor store skip ikke kan anløpe.  Mer informasjon om skipet vil komme når det er klart.

Hvorfor reise med Fred. Olsen Cruise Lines

Litt info om hvorfor de skal velge å reise med Fred. Olsen Cruise Lines.

Hvem har sagt at stort er best? 

Cruise industrien bygger større og større skip med plass til mange passasjerer. Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr mindre skip til de som liker mindre intime cruiseopplevelser og vil unngå trengsel om bord og på land. 

Rederiet er familie eid, med en filosofi om å behandle passasjerene som gjester om bord. Målgruppen er 60+ og rederiet kan skryte av at 58  % av passasjerene returnerer og 23%  av de seiler med de over fem ganger.

Hos Fred. Olsen Cruise Lines er reiserutene i fokus. Rederiet har vunnet flere priser for sine spennende reiseruter.

Ofte stilte spørsmål om lange cruise

For mange er det å reise jorden rundt en drøm de har tenkt på lenge. På et cruise har du fordelen av å ha et fast holdepunkt i skipet, samtidig som du våkner opp i nye havner. Her er noen av de spørsmålene vi får ofte:

Er dagene skipet er til sjøs noe for meg? Mange av våre kunder er glade i akkurat disse dagene. De blir et avbrekk fra de mange opplevelsene og inntrykk man får på et slikt cruise. Skipet får en egen ro ombord, som gir tid til alt fra forelesninger, diverse aktiviteter, trening til en god bok. 

Hvilken aktiviteter finner jeg ombord? Alle skipene har treningsenter, bibliotek, quiz, bridge turneringer og variert underholdning fra show til klassisk musikk. Det holdes også en del kurs og aktiviteter på lange cruise. Dette varierer fra cruise til cruise. Noen eksempler er kor, dansekurs, malekurs, håndverks grupper, lære å spille ukulele med påfølgende konsert og kurs om hvordan man lager gin.  Det er også vanlig med en del forelesninger ombord.

Gjelder min reiseforsikring på et langt cruise? Rederiet krever at alle passasjerer har en gyldig reiseforsikring. Vi anbefaler at du kontakte ditt forsikringselskap, for å forlenge varigheten på din forsikring. Vi anbefaler også at du snakker med dem om avbestillingsforsikring. 

Trenger jeg vaksiner?  Ta kontakt med din lege, for å høre hvilken vaksiner du trenger. Per dags dato er det ikke påbudt med noen vaksine på dette cruiset. Imidlertid kan noen destinasjoner kreve gullfebervaksine, hvis man har vært i land der det er gullfeber. Vi gjør oppmerksomme på at vaksine anbefalinger kan endre seg.

Er det lege ombord? Det er lege og to sykepleier ombord. Legekontoret er døgnåpent. Husk å ta med deg tilstrekkelig av reseptbelagte medisiner for hele cruisets varighet. Har du behov for oppfølging av lege ombord, gi beskjed ved bestilling.

Trenger jeg visum? Passet må være gyldig minimum 6 måneder etter retur. Det er påbudt med en del visum på dette cruiset. Noen må ordnes før avreise, og andre ordnes ombord. Nærmere informasjon får du ved forespørsel til oss.  

Tilbyr rederiet utflukter?  Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr et variert utfluktprogram i alle havner.  Ca. 6-8 uker før avreise mottar du et hefte med alle utfluktene i posten, samt en e-post om at utfluktene er klare til bestilling. Du kan også bestille utfluktene ombord . Vi anbefaler å forhåndsbestille de utfluktene som er viktig for deg før avreise, for å sikre deg plass. 

Hva er kleskoden ombord? På dette cruiset vill det bli flere formelle aftener der smoking/mørk dress er kleskoden. Ønsker du ikke å delta på formell aften, så er det en restaurant uten kleskode og åpen bordsetting ombord. Ut over dette kler man seg typisk bukse/jakke til middag. Alle skip har vaskerom med vaskemaskiner, tørke muligheter og strykejern.

Klær kan også sendes til vask/rens til en rimelig penge. Antall formelle aftener vill stå på billetten.

Hva er språket ombord? Det offisielle språket er engelsk. 

Hvordan betaler jeg ombord?  Alle kjøp av drikkevarer, i butikker eller etterbestilling av utflukter belastes med kredittkort ved avsluttet cruise. Alle priser ombord er i Britiske Pund.

Må jeg betale tips til mannskapet ombord?  Vi anbefaler £ 5 per person per dag i tips. Tipsen kan trekkes rett fra din regning ombord om du ønsker.

Kontakt oss

Hvis du ønsker et pristilbud eller komme i kontakt med oss kan du fylle ut skjemaet eller ringe oss. Du er også hjertelig velkommen til å komme innom oss.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Fyll gjerne inn informasjon om punktene under. Det kan hjelpe oss å lage et mer korrekt tilbud:

  • Antall reisende
  • Alder på eventuelle barn
  • Oppgi gjerne om du har noen preferanser rundt lugarkategorier.