Jorden rundt cruise 2021/2022

Forestill deg at du reiser bort fra høstmørket i oktober, og ikke kommer hjem før midten av mars. Verdenscruise er en spennende form for langtidsferie der du kan kombinere komfort med spennende havner og opplevelser. 

Høsten 2021 har Fred. Olsen Cruise Lines satt sammen et uforglemmelig Jorden Rundt Cruise på 152 dager. Jordet rundt cruiset starter i Dover før det tar deg over Atlanteren, gjennom Panamakanalen til Franske Polynesia i Stillehavet, fjordene i New Zealand og flere havner i Australia. Fra Australia settes kursen mot Asia med anløp i Indonesia, Malaysia og India. Midtøsten byr på mulighet til å besøke Petra, kongenes dal og seilas gjennom Suezkanalen.

Et verdenscruise er en unik måte å oppleve autentiske kulturer, fantastisk dyreliv og spektakulær natur.

Fred. Olsen Cruise Lines har lang erfaring med “Grand Voyages”. Fred. Olsen Cruise Lines har vunnet flere priser for sine spennende reiseruter.

 Du kan bli med på hele cruiset eller de delene du synes er mest spennende. Strekningene kan settes sammen, ettersom du ønsker.

På dette cruiset kan du gå av og på i følgende havner:  Havana – Cuba, Puerto Caldera – Costa Rica,  Auckland – New Zealand, Sydney – Australia, Banoa – Bali, Phuket – Thailand,  Fujairah – De forente arabiske emirater, Limassol – Kypros.

Reis med oss jorden rundt på 152 netter

Kart D21GV

Prisen inkluderer:

Prisen inkluderer ikke:

Karibien og Panamakanalen

Opplev Cubas hovedstad Havana der Bolette vil ligge i to netter. Det blir god tid til å oppleve byens bebyggelse fra kolonitiden, danse Rumba, Mambo og smake på rom cocktailer.

Den spanske kolonitiden setter fremdeles preg på Cartagena de Indias i Colombia, også kjent for sin kaffe. I Mexico og Belize er Maya ruinene verd et besøk. Regnskogen i Costa Rica er fylt av aper, fugler og er du heldig ser du dovendyr.

For mange er seilasen gjennom Panamakanalen, en av verdens viktigste kanaler, et av høydepunktene på et verdenscruise.

Jorden rundt Franske Polynesia

Franske Polynesia og Stillehavet

Verdenscruiset fortsetter over Stillehavet og ankommer det som mange vil kalle paradis på jord, øyene i Fransk Polynesia.

Skipet anløper seks øyer i Franske Polynesia og Nuku’ Alofa på Tonga. Polynesia byr på vulkaner, frodig vegetasjon,  vakre sandstrender og laguner fylt av maritimt liv.

Noen av høydepunktene er de flotte sandstrendene, med gode snorklemuligheter, på Fakarava og Moorea. Vulkanske Raiatea med topper på over 1000 moh og Bora Bora kjent for sin skjønnhet, bungalower og sjøen fylt med skilpadder og rokker. På øya Moorea kan du fremdeles se fiskere padle sine tradisjonelle canoe.

I det skipet passerer datolinjen vestover forsvinner en dag.

New Zealand og Australia

På andre siden av jorden venter syv havner i New Zealand og åtte havner i Australia. 

New Zealand byer på en miks av populære byer, fjell, fjorder, isbreer og lange strender. Auckland, New Zealands største by, kjent for landemerket Sky Tower. Hovedstaden Wellington er stor nok til å ha et livlig kulturliv og gode restauranter, samtidig som den er liten nok til å ha en egen sjarm. Marlborough regionen kjent for sin Sauvignon Blanc kan besøkes fra Picton.
På Sørøya seiler skipet i noen av New Zealands mest kjente fjorder Dusky Sound, Doubtful Sound og Milford Sound.

Etter noen dager på sjøen ankommer jorden rundt cruiset Sydney med det ikoniske opera bygget og kjente Harbour Bridge. 
Nyttårsaften feires med spektakulært fyrverkeri i byen Hobart.

Andre høydepunkter i Australia er utflukt fra Brisbain til Lone Pine Sanctuary der du kan bli kjent med Koalaer, båttur til Great Barrier Reef fra Cairens og Reef HQ- verdens akvarium med levende korallrev i Townsville.

Jorden Rundt New Zealand

Asia

Videre på jorden rundt seilingen blir Banoa i Bali første møte med Asia. Første stopp i Asia er Benoa i Bali. Benoa er kjent for sine vakre strender og templer. 

I Sandakan på Borneo er en av de største attraksjonene en  utflukt til Sepilok Orangutang Senctura, et rehabiliteringssenter for orangutanger. 

Smeltedigelen Singapore er en moderne finans by med gode shopping muligheter, samtidig som den er fylt av kulturopplevelser og gode restauranter.

Ho Chi Min City tidligere kjent som Saigon i Vietnam er en hektisk storby. Byens War  Remnants Museum er en påminnelse om en brutal krig.  

Første havnen i India er Kochi i Kerelea og kalt “Droningen av det arabiske hav”. Goa er kjent som et hippie-paradis med vakre strender, gjestfrihet og spennende mat.

Storbyen Mumbai, også kjent som Bombey, er i dag kanskje mest kjent som hjembyen til filmindustrien Bollywood. Byens ca. 20 mil innbyggere har et yrende gateliv og en mangfoldig kultur. Vi anbefaler et besøk på Chhatrapati Shivaji Maharaj Railway Station som står på UNESCO verdensarvliste og attraksjonen Mhalaxmi Dhobi, verdens største friluftsvaskeri.

Siste havn i India er Porbandar mest kjent som fødestedet til Mahatma Gandi.

Midtøsten

Omans hovedstad Muscat er en av Midtøstens eldste byer. Byen byr på en blanding av moderne arkitektur, fasjonable kjøpesentere, markeder og sultanenes offisielle palass. 

I Rødehavet legger skipet til i Aqaba, Jordans enste havneby. Vi anbefaler å bli med på utflukt til oldtidsbyen Petra, en av verdens nye syv underverker og på UNESCO`s verdensarvliste.  

Ca. 70 km nord fra Aqaba ligger den vakre ørkenen Wadi Rum også kjent fra filmen om den britiske offiseren, Lawrence of Arabia spilt av Peter O`Toole. 

Safaga er en egyptisk badeby ved kysten av Rødehavet. Her kan du snorkle ved Abu Qifan revet eller bli med på utflukt til Luxur med besøk på Karnak tempelet og Kongenes Dal. 

Står du i ørkenen og ser mot Suezkanalen kan det se ut som skipene seiler i sanden. Å seile gjennom Suez, en av verdenes viktigste kanaler, er en opplevelse som tar deg 171 km fra Rødehavet til Middelhavet.

Alexandria populært kalt “Middelhavets perle” grunnlagt av Alexander den Store. Byen var kjent for å huse verdens største bibliotek med over 500 000 skrifter. Biblioteket forsvant gjennom tidene til 2003 da det åpnet et nytt moderne bygg “Bibliotheca Alexandrina”, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta.

Jorden Rundt Europa

Europa

Etter at Bolette har passert Suezkanalen er verdenscruiset på sin siste etappe. 

I Israel legger skipet til havnebyen Ashdod. Et godt utgangspunkt for en utflukt til Jerusalem og Tel-Aviv, stranbyen som aldri sover. Like ved Tel-Aviv ligger den gamle havnebyen Jaffa med sin sjarmerende havn. Nord i Israel ligger byen Haifa der du kan besøke Bahai tempelet. 

Kypros er en kjent ferie destinasjon og Limassol har noen flotte strender, hyggelige cafeer og restauranter. Kort vei fra Limassol ligger Pafos der den greske mytologien sier at sønnhetsgudinnen Afrodite ble født. 

I Kosadasi finner du vakre strender, tyrkiske bad og hyggelige kafeer. Det er også utgangspunktet for utflukt til Tyrkias mest kjente antikke by. Efesos var en gang en av oldtidens viktigste havnebyer og ble oppført på UNESCO`s verdenstavliste i 2015. 

Istanbul  med sine 15 millioner innbyggere er Tyrkias største by og den eneste i verden som ligger på to kontinenter. Byen av fylt av severdigheter som Sultanpalasset, den byantiske katedralen Aya Sofia og Den store basaren, verdens eldste og største innendørs marked. 

Havnebyen Pireus er utgangspunktet for å besøke Athen med det kjente landemerker Acropolis.

Siste strekningen på verdenscruiset går via Malta, Marokko og Portugal.

Delstrekninger med Jorden rundt cruiset:

No data was found

Info om Bolette

Jorden rundt cruiset gjennomføres av Fred. Olsen Cruise Lines nye skip Bolette.

Skipet er oppkalt etter Fred. Olsen seniors oldemor. Fru Bolette Marie Olsen var gift med en av de første Fred. Olsen brødrene Petter Olsen. Bolette var med å bygge kirken i Hvitsten, der familien fremdeles bor i dag. 

Fred. Olsen har hatt skip med samme navn før. 

Skipet har meget gode fasiliteter, samtidig som det er lite nok til å seile inn i mindre havner, hvor store skip ikke kan anløpe.  Mer informasjon om skipet vil komme når det er klart.

Boudicca, Fred Olsen Travel'

Hvorfor reise med Fred. Olsen Cruise Lines

Hvem har sagt at stort er best? 

Cruise industrien bygger større og større skip med plass til mange passasjerer. Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr mindre skip til de som liker mindre intime cruiseopplevelser og vil unngå trengsel om bord og på land. 

Rederiet er familie eid, med en filosofi om å ta i mot passasjerene som gjester om bord. Målgruppen er 60+ og rederiet kan skryte av at 58  % av passasjerene returnerer og 23%  av de seiler med de over fem ganger.

Hos Fred. Olsen Cruise Lines er reiserutene i fokus. Rederiet har vunnet flere priser for sine spennende reiseruter.

Ofte stilte spørsmål om verdencruise

For mange er det å reise jorden rundt en drøm de har tenkt på lenge. På et cruise har du fordelen av å ha et fast holdepunkt i skipet, samtidig som du våkner opp i nye havner. Her er noen av de spørsmålene vi får ofte:

Er dagene skipet er til sjøs noe for meg?
Mange av våre kunder er glade i akkurat disse dagene. De blir et avbrekk fra de mange opplevelsene og inntrykk man får på et slikt cruise. Skipet får en egen ro ombord, som gir tid til alt fra forelesninger, diverse aktiviteter, trening til en god bok. 

Hvilken aktiviteter finner jeg ombord?
Alle skipene har treningsenter, bibliotek, quiz, bridge turneringer og variert underholdning fra show til klassisk musikk. Det holdes også en del kurs og aktiviteter på lange cruise. Dette varierer fra cruise til cruise. Noen eksempler er kor, dansekurs, malekurs, håndverks grupper, lære å spille ukulele med påfølgende konsert og kurs om hvordan man lager gin.  Det er også vanlig med en del forelesninger ombord.

Gjelder min reiseforsikring på et langt cruise?
Rederiet krever at alle passasjerer har en gyldig reiseforsikring. Vi anbefaler at du kontakte ditt forsikringselskap, for å forlenge varigheten på din forsikring. Vi anbefaler også at du snakker med dem om avbestillingsforsikring. 

Trenger jeg vaksiner? 
Ta kontakt med din lege, for å høre hvilken vaksiner du trenger. Per dags dato er det ikke påbudt med noen vaksine på dette cruiset. Imidlertid kan noen destinasjoner kreve gullfebervaksine, hvis man har vært i land der det er gullfeber. Vi gjør oppmerksomme på at vaksine anbefalinger kan endre seg.

Er det lege ombord?
Det er lege og to sykepleier ombord. Legekontoret er døgnåpent. Husk å ta med deg tilstrekkelig av reseptbelagte medisiner for hele cruisets varighet. Har du behov for oppfølging av lege ombord, gi beskjed ved bestilling.

Trenger jeg visum?
Passet må være gyldig minimum 6 måneder etter retur. Det er påbudt med en del visum på dette cruiset. Noen må ordnes før avreise, og andre ordnes ombord. Nærmere informasjon får du ved forespørsel til oss.  

Tilbyr rederiet utflukter? 
Fred. Olsen Cruise Lines tilbyr et variert utfluktprogram i alle havner.  Ca. 6-8 uker før avreise mottar du et hefte med alle utfluktene i posten, samt en e-post om at utfluktene er klare til bestilling. Du kan også bestille utfluktene ombord . Vi anbefaler å forhåndsbestille de utfluktene som er viktig for deg før avreise, for å sikre deg plass. 

Hva er kleskoden ombord?
På dette cruiset vill det bli flere formelle aftener der smoking/mørk dress er kleskoden. Ønsker du ikke å delta på formell aften, så er det en restaurant uten kleskode og åpen bordsetting ombord. Ut over dette kler man seg typisk bukse/jakke til middag. Alle skip har vaskerom med vaskemaskiner, tørke muligheter og strykejern.

Klær kan også sendes til vask/rens til en rimelig penge. Antall formelle aftener vill stå på billetten.

Hva er språket ombord?
Det offisielle språket er engelsk. 

Hvordan betaler jeg ombord? 
Alle kjøp av drikkevarer, i butikker eller etterbestilling av utflukter belastes med kredittkort ved avsluttet cruise. Alle priser ombord er i Britiske Pund.

Må jeg betale tips til mannskapet ombord?  
Vi anbefaler £ 5 per person per dag i tips. Tipsen kan trekkes rett fra din regning ombord om du ønsker.

Kontakt oss

Hvis du ønsker et pristilbud eller komme i kontakt med oss kan du fylle ut skjemaet eller ringe oss. Du er også hjertelig velkommen til å komme innom oss.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Fyll gjerne inn informasjon om punktene under. Det kan hjelpe oss å lage et mer korrekt tilbud:

  • Antall reisende
  • Alder på eventuelle barn
  • Oppgi gjerne om du har noen preferanser rundt lugarkategorier.