Utforsk Antarktis, Falklandsøyene og de chilenske fjorder

Kode: CENAMANT1803 - 5
17 NETTER
Rederier:
 • shutterstock_162191075
 • Falkland Øyene
 • Falkland Øyene
 • Falkland Øyene
 • Falkland Øyene
 • Antarktis, Hurtigruten
 • Antarktis, Hurtigruten
 • Antarktis, Hurtigruten
 • Antarktis, Hurtigruten
 • Antarktis, Hurtigruten
 • shutterstock_543673003
 • shutterstock_710880085
 • shutterstock_328830815

 

Pris Fra 68.675 per person i dbl. lugar 
Avreisedato

09. & 25. november 2018

11. & 27. desember 2018

Ta kontakt med oss for tilbud om fly til Santiago

Avreise fraReisen starter i Santiago. Skipet seiler fra Punta Arena
RederiHurtigruten
SkipMS Roald Amundsen
Prisen inkluderer
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
En hotellovernatting i Santiago de Chile, inkludert frokost
Transport fra hotell til flyplassen i Santiago de Chile
Flyreise tur/retur på økonomiklasse mellom Santiago de Chile og Punta Arenas
Transport i Punta Arenas med en orienteringstur inkludert<
Vind- og vanntett jakke<
Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
Profesjonelt Ekspedisjonsteam
Prisen inkluderer ikke
Internasjonale flyreiser
Reise- og avbestillingsforsikringer
Bagasjeservice
Valgfrie utflukter og tips

Verd å få med seg:

 • Se isbreer, villmark og dyreliv i de chilenske fjordene
 • Gå i fotsporene til de store oppdagerne og lær om fascinerende hvalfangsthistorie
 • Dyrelivet i Antarktis med hval og pingviner
 • Kanskje gå i land på Kapp Horn
 • Lære mer om Antarktis

Utreise  25. November 2018, 11. Desember 2018 og 27. Desember 2018

AvreisehavnSantiago de Chile

Dag 1: Sted: Santiago de Chile

Eventyret starter med en hotellovernatting i Santiago de Chile. Chiles hovedstaden er spennende og variert, med mye å utforske. Fra isbreene i Andesfjellene på bygrensen, høye fjell og skyskrapere til fredfulle parker, kolonial arkitektur, bohemske kvartaler og Mapacho-elven.

Dag 2: Sted: Santiago de Chile/Punta Arenas

Du flyr til Punta Arenas, hvor MS Roald Amundsen står klar til å ta deg med på ekspedisjonen til Antarktis.

Dag 3: Sted: Chilenske fjorder

Vi cruiser gjennom Beaglekanalen med smale passasjer, fantastiske fjorder og fjell som stuper ned i havet. Den rå og øde naturen virker nærmest uberørt av mennesker. Isen har presset seg ut mellom fjellene og etterlatt isolerte øyer og skjulte bukter som til sammen utgjør dette unike, chilenske fjordlandskapet.

Dag 4-5: Sted: Drakestredet

Når verdens mest ikoniske steder rangeres, kommer Kapp Horn ofte høyt opp på listen. På nesten 56 grader sør, er dette det sørligste punktet i Sør-Amerika. Før Panamakanalen ble åpnet måtte sjøfarere passere den beryktede odden for å komme seg fra den ene siden av Amerika til den andre. Området er kjent for sine svært utfordrende sjø- og værforhold, men hvis været er på vår side prøver vi å gå i land. På ekspedisjonen videre bruker MS Roald Amundsen halvannen til to dager på å krysse Drakestredet, avhengig av værforholdene. Den enorme vannmengden som passerer her, beveger seg ved hjelp av vestlige vinder fra Stillehavet gjennom Drakestredet og inn i Scotiasjøen i øst. Drakestredet er en del av Sørishavsstrømmen, den største havstrømmen i verden. Hvert sekund transporteres mellom 95 og 150 millioner kubikkmeter vann fra øst til vest. Når vi krysser Drakestredet, seiler vi over Scotiaplaten og havdyp på opptil 6000 meter. Drakestredet kan by på svært røffe værforhold, men noen ganger er det rolig. Vanligvis er forholdene et sted midt i mellom.

Dag 6-12: Sted: Antarktis

Antarktis er isolert fra resten av verden. 90 prosent av klodens is finnes på dette frosne kontinentet, og isen som dekker landmassen kan ha opptil 4000 meter tykkelse. Om vinteren kan det se ut som kontinentet dobles på grunn av havisen som dannes utenfor kysten. Om sommeren yrer området av pingviner, hvaler og seler. De fleste dyrene her livnærer seg av krill, og det er virkelig rom for fråtsing. Den samlede biomassen til antarktisk krill i Sørishavet anslås nemlig å være mellom 400 og 500 millioner tonn. Antarktistraktaten slår fast at dette skal være et kontinent viet til fred, vitenskap og turisme. Mennesker skal ikke forstyrre eller ødelegge kontinentets naturlige balanse. Gjennom tusenvis av år har Antarktis utviklet seg uten at mennesker har blandet seg inn, og vi følger strenge miljømessige retningslinjer og regler når vi seiler i dette området. Vi vil ikke legge igjen noe annet enn fotspor og ikke ta noe annet enn bilder. Hver eneste ekspedisjon til Antarktis er unik. Selv ikke den mest sofistikerte teknologien kan overstyre de klimatiske utfordringene som møter oss i denne delen av verden. Vi tilpasser oss derfor hele tiden, og endrer ofte ruter og planer underveis. Vær-, vind- og isforhold har stor innvirkning på dagsprogrammene våre. Men det innebærer også at vi utnytter oss av ideelle forhold når de oppstår. Det kan bety at vi tilbringer timevis på land, i kajakk, på fotturer, eller at vi cruiser rundt i havet blant hvaler. Vi prøver å gå i land flere steder, blant annet på Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island og Neko Harbour. Felles for alle stedene er at du blir møtt av uberørt, majestetisk natur. La deg imponere av store isbreer, isfjell, gamle hvalfangststasjoner, pingviner og seler. Det er nærmest umulig å beskrive dette storslåtte kontinentet. Som en Antarktis-veteran en gang sa: ”Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, så har du mest sannsynlig aldri vært der.”

Dag 13: Sted: Til havs

Etter at du har sett dette utrolige kontinentet med dine egne øyne, setter vi kursen mot Falklandsøyene, som består av to store øyer og rundt 700 småøyer. Kaptein John Strong på HMS Welfare gjennomførte den første registrerte ilandstigningen på disse øyene i 1690. Du vil fortsatt kunne delta i spennende forelesninger om bord, hvor du blant annet får lære mer om den dramatiske historien fra området. Fra dekk kan observere det rike dyrelivet – og husk å løfte blikket for å få øye på albatrossen.

Dag 14-16: Sted: Falklandsøyene

Etter oppholdet i Antarktis kan det være nokså surrealistisk å plutselig ankomme en slags miniversjon av England, med røde telefonkiosker, røde busser og engelske puber. Stanley er hovedstaden på Falklandsøyene, men likevel en ganske liten by. Du kan rusle gjennom hele byen i løpet av en dag, eller du kan bli med på utflukter hvor du får utforske villmarken og det yrende dyrelivet i omgivelsene rundt. Falklandsøyene byr på klar, blå himmel, store åpne landskap og fantastiske hvite sandstrender. På den vestligste bosatte delen av Falklandsøyene ligger avsidesliggende gårder som har vært i de samme familienes eie i seks-syv generasjoner. Sauer beiter ved siden av klippehopperpingviner og store albatrosskolonier, gjess beiter i vannkanten, mens rovfuglen brungumpkarakar patruljerer ovenfra. Carcass-øya er et paradis for fugleentusiaster, med et stort antall ender, gjess, pingviner, albatrosser og karakaraer. Dette er også en av de få øyene som har trær. Vi bruker småbåter for å komme oss i land og utforske, gå fotturer eller se nærmere på de mange forskjellige fugleartene.

Dag 17: Sted: Til havs

I Magellanstredet nærmer ekspedisjonen seg slutten, og vi oppsummerer alt vi har opplevd. Husk å tilbringe tid på dekk hvor du kan se enda mer dyreliv.

 

Kart Utforsk Antarktis, Falklandsøyene og de chilenske fjorder, Hurtigruten

Pris fra: kr 68.675

KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet om du vil vite mer om dette cruiset