Den komplette Spitsbergen-ekspedisjonen med MS Spitsbergen

Kode: CENSPSPI1804-6
9 NETTER
Rederier:
 • Svalbard, Fred. Olsen Travel
 • Poolepynten-Prins-Karls-Forland-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten
 • Svalbard, Hurtigruten (2)
 • St-Jonsfjorden-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten_500
 • Buregerbukta-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten (2)
 • Buregerbukta-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten
 • St-Jonsfjorden-Spitsbergen-Svalbard-Hurtigruten
 • Svalbard
 • Svalbard
 • Svalbard, Hurtigruten (4)
 • Svalbard
 • Svalbard
 • Svalbard

 

PrisFra 38.620 pr. person i dbl. lugar
Avreisedato

14. 22. & 30. juni 2018

08. juli 2018

RederiHurtigruten
SkipMS Spitsbergen
Prisen inkluderer
Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
Flyreise på økonomiklasse Oslo-Longyearbyen og Longyearbyen-Oslo
En natt på hotell i Longyearbyen før skipets avgang, frokost og lunsj inkludert
All transport i Longyearbyen, inkludert en utflukt
Vind- og vanntett jakke<
Ilandstigninger med småbåter med aktviteter om bord og på land
Profesjonelt Ekspedisjonsteam
Prisen inkluderer ikke
Fly fra andre byer en Oslo
Reise- og avbestillingsforsikringer
Bagasjeservice
Valgfrie utflukter og tips

Verd å få med seg:

 • Store sjanser for å se isbjørn, da det finnes flere isbjørner enn mennesker på Svalbard
 • Spennende utflukter som fotturer og kajakkpadling, og andre aktiviteter på land og i vann
 • Stort mangfold av dyr her, blant annet sel, tusenvis av sjøfugler, fjellrev, reinsdyr
 • Midnatsol
 • Isbreer, majestetiske fjellformasjoner, dype fjorder og arktisk tundra

Dette cruiset har følgende seilinger: 14. juni 2018, 22. juni 2018, 30. juni 2018 og 8. juli 2018

AvreisehavnOslo/Longyearbyen

Dag 1: Sted: Oslo/Longyearbyen

Eventyret starter med en kveldsflygning fra Oslo. Den norske hovedstaden ligger flott til mellom fjorden og skogen. Hvis du kommer utenbys fra kan du jo bruke dagen på et av de mange museene, i parker, eller du kan slappe av på en av byens mange kafeer eller barer.

Kontrasten blir stor når du lander på Svalbard noen timer senere. Longyearbyen er likevel en moderne by midt i den uberørte arktiske ødemarken. Den tilbyr førsteklasses fasiliteter, sjarmerende arkitektur og et internasjonalt anerkjent museum. Her er det også flere barer og restauranter.

Vennligst merk at denne reisen også kan bestilles uten fly fra Oslo – da skal du bare velge pakken uten fly i bestillingsprosessen. Overnattingen på Longyearbyen på dag 1 er fortsatt inkludert i reisen. 

Dag 2: Sted: Longyearbyen

Etter en overnatting på et av hotellene våre, kan du bli med på en spennende utflukt i Longyearbyen. Denne norske bosetningen er en unik liten by. Den er åpenbart påvirket av sin arktiske beliggenhet, men her er det også et overraskende urbant miljø. Longyearbyen er et populært reisemål for eventyrlystne reisende.

Dag 3-5 Sted: Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark

Kongsfjorden og området rundt er kjent som et av de vakreste fjordområdene på Spitsbergen. Innerst i fjorden ligger store isbreer som kalver i sjøen og på alle kanter ligger karakteristiske fjellformasjoner. Vi seiler nordvest mot Krossfjorden og Mitrahalvøya, der du kan se minner fra hvalfangstperioden samt vakker fjellflora, fuglefjell og svalbardrein. Prøv deg på isbrevandring med ekspedisjonsteamet vårt. På veien tilbake besøker vi den tidligere gruvebyen Ny-Ålesund, en internasjonal forskningsstasjon med en flott blanding av gamle og nye bygninger. Nordvesthjørnet av Spitsbergen har den største konsentrasjonen av gravplasser, spekkovner og andre kulturminner fra den første perioden med menneskelig aktivitet på Svalbard. Raudfjorden byr på flotte turområder. Hamiltonbukta er for grunn til at skipet vårt kommer inn, men den er perfekt for kajakkpadling. Vi får også se den enorme Monacobreen i Liefdefjorden.

Dag 6-8 Sted: Naturreservatene i Øst-Svalbard og Sør-Spitsbergen nasjonalpark

Øst på Svalbard er det flere isbjørner enn noe annet sted på denne øygruppen – og vi håper virkelig vi får se noen i løpet av turen. Når vi kommer til Sorgfjorden får du se stedet der det sto et kjent slag mellom hvalfangere sent på 1600-tallet. Nyt utsikten fra dekk når vi seiler forbi Alkefjellet, et spektakulært fuglefjell og et av de største i sitt slag på Svalbard. Edgeøya er Svalbards tredje største øy. Vestkysten av øya er stort sett isfri, i motsetning til de fleste andre stedene øst på Svalbard. Kapp Lee er et vakkert sted der man kan se kulturarv fra alle perioder det har bodd mennesker her. Vi fortsetter til Sørkapp Land – det sørligste punktet på Spitsbergen. Hornsund byr på store variasjoner i landskap og geologi på et relativt lite område. Is som skyves innover i fjorden tidlig i sesongen, tiltrekker seg isbjørn som jakter på sel. Er vi ekstra heldige, får vi se det store rovdyret i aksjon.

Dag 9:

Sted: Isfjorden

Vi bruker dagen på å utforske Isfjorden, det største fjordsystemet på Svalbard. I de indre delene av Isfjorden får du se de store u-dalene som ble dannet av de enorme isbreene som dekket området for mer enn ti tusen år siden. Her går det store flokker svalbardrein. Senere finner vi oss en fin fjordarm og arrangerer en avskjedsgrillfest i vakre, arktiske omgivelser.

Dag 10: Sted: Longyearbyen/Oslo

Dessverre tar alle oppdagelsesreiser slutt, og når vi kommer til Longyearbyen er dette eventyret over. Selv om du sannsynligvis har følt at tiden har flydd, kommer følelsen av å ha utforsket toppen av verden til å henge igjen i lang tid. Tidlig om morgenen reiser vi til flyplassen, og flyr tilbake til Oslo.

 

 

 

 

 

Den komplette Spitsbergen-ekspedisjonen, Fred. Olsen Travel

Pris fra: kr 38.620

KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet om du vil vite mer om dette cruiset